Teknoloji

50 Cent unuttuğu Bitcoin hesabından 8 milyon dolar kazandı

50 cent bitcoinRap yıldızı 50 Cent, 2014’te piyasaya sürdüğü “Animal Ambition” isimli albümünün Bitcoin ile satın alınmasını mümkün kılmıştı. O dönemde açtığı Bitcoin hesabına yıllardır dokunmayan rap yıldızı, sanal para biriminin değerinin fırlamasıyla birlikte hatırı sayılır bir parayı kasasına koydu. 50 Cent Bitcoin sayesinde 8 milyon dolar kazandı.

2014’te Animal Ambition albümü piyasaya çıktığında Bitcoin’in değeri 662 dolardı. Albümü satın almak için Bitcoin cinsinden oldukça küçük bir ödeme yapmak gerekiyordu. O dönemde 50 Cent’in Bitcoin ile yaptığı satışların toplam değeri 400 bin dolar seviyesindeydi. Ancak kripto para biriminin 2017’de uçuşa geçmesiyle birlikte rap yıldızının unutulan Bitcoin hesabında kalan paralar da değer kazandı. Bitcoin yüksek hızda dalgalansa da, hâli hazırda 50 Cent’in hesabındaki paranın değerinin 7 ila 8.5 milyon dolar arasında olduğu belirtiliyor.

50 Cent, ansızın kazandığı parayı Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı açıklamayla doğruladı. Kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen rap yıldızı, “Numara yapmayacağım, bu b.ka sahip olduğumu unutmuştum.” ifadesini kullandı.

Bitcoin’in ateşli savunucuları, Twitter üzerinden 50 Cent’e yatırım yapabileceği farklı kripto birimleri önerme konusunda zaman kaybetmedi. Bu öneriler arasında en eğlencelisi ise 50 Cent’e değeri bir zamanlar 50 cent olan Deep Onion’ı almasının tavsiye edilmesi oldu.

50 Cent Bitcoin hesabının varlığını unutan ilk kişi değil

50 Cent Bitcoin hesabının varlığını unutan ilk kişi değil. Ancak şifresini hatırlamasının kendisi adına şans olduğu bir gerçek. Uzun zaman önce Bitcoin alan ve hesabına dokunmayan pek çok kişi, hesaplarının giriş bilgilerini hatırlayamadığı için ciddi bir servetten olmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER