Manşetler

Apple önümüzdeki yıl 5.5 inç iPhone’un iki farklı versiyonunu piyasaya sürebilir

iPhone 6s Plus Ön İnceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

5.5 inc iphoneHenüz 2017 başlamasa da, Apple’ın 2017’de piyasaya sürebileceği ürünlere dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, Cupertino merkezli şirket 2017’de 5.5 inç iPhone modelinin yanına aynı ekran boyutlarına sahip farklı bir versiyon ekleyecek. Söz konusu iddianın sahibinin KGI Securites analisti Ming-Chi Kuo olması, iddiaya biraz daha ciddi yaklaşmayı gerektiriyor. Kuo, Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınıyor.

Kuo, söz konusu 5.5 inç ekranlı modellerden birinin OLED ekrana sahip olmasını öngörüyor. OLED ekranlı iPhone’a dair dedikodular da epey bir zamandır yüksek sesle konuşuluyor. Kuo, daha önce hazırladığı raporlarda da 2017’de OLED ekranlı bir iPhone modelinin geleceğini belirtmişti. Apple’ın 2017’de üç farklı iPhone modelini tanıtabileceği iddiası daha önce de gündeme gelmişti. 4.7 inç ekranlı modelin LCD ekran ve tek arka kameraya sahip olacağı belirtilmişti.

5.5 inç iPhone modellerinin tasarımına dair ipucu yok

Kuo’nun raporunda kavisli ekran veya yeni bir tasarımdan bahsedilmiyor. Ancak Apple’ın yeni iPhone’larının en azından birinde ön paneli tamamen ekranla kaplaması muhtemel görünüyor. Önümüzdeki günler, haftalar ve aylar Apple dedikoduları bakımından oldukça bereketli geçeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER