Teknoloji

4K OLED ekranlar Dell XPS 15, Alienware m15 ve G 15’e geliyor

dell xps 15 oled

Dell, HP’nin OLED ekranlı dizüstü bilgisayarlar gösteren tek şirket olmasına izin vermiyor. Şirket, CES kapsamında düzenlediği basın toplantısında 4K OLED ekranların mart ayında XPS 15, Alienware m15 ve G 15 modellerine geleceğini açıkladı.

2017 yılında OLED ekran, Alienware 13’te kullanılmıştı. O zamandan bu yana ise o alanda herhangi bir adım atmamıştı. Yeni 4K OLED paneller HDR desteğine sahip olacak, DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsayacak ve 100000:1 kontrast oranı sunacak.

Dell, önceki Alienware denemesinden çok şey öğrendiğini, özellikle bu teknolojinin yüksek güç tüketimi ve ısı yayılımıyla nasıl başa çıkacağını anladığını kaydetti. Şimdiye kadar OLED ekran fikriyle çeşitli denemeler yapan çeşitli şirketler gördük. HP’nin Spectre x360 ve Lenovo’nun ThinkPad X1 modellerinin bu tarz versiyonları çıkmıştı. Her ikisi de 2016’da piyasaya sürülmüştü. O zamandan bu yana PC üreticileri daha yüksek kaliteli LCD panelleri dizüstü bilgisayarlara getirmeye odaklanmıştı. Ne var ki, LCD ekranlar ne kadar iyi olursa olsun, OLED’in siyah renk seviyesini ve yüksek kontrastını yakalayamıyor.

Dell’in OLED ekranlı XPS 15 ve Alienware m15 modelleri CES’te sergileniyor. Deneyimleyenlerin belirttiğine göre, renkler çok canlı görünüyor, 60fps HDR YouTube videoları ise sanki üç boyutluymuş izlenimini veriyor. Umarız bu teknolojiyi yakın zamanda Dell’in daha fazla 15 inç dizüstü bilgisayar seçeneğinde görürüz. Şirket OLED ekranlı modeller için bir fiyat vermedi, ancak LCD ekranlı modellerle arada yukarı yönlü epey bir fark olacaktır diye tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER