Teknoloji

4 inç iPhone Apple müşterilerinin yüzde 31’inin tercihi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

4 inc iPhone

Mixpanel tarafından gerçekleştirilen son araştırma, iPhone kullanıcılarının önemli bir kısmının “büyüyen telefon” trendine karşı olduğunu gösteriyor. Veriler, iPhone kullanıcılarının yüzde 37’lik kısmının 2013 veya daha eski tarihli bir modeli tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Apple’ın minimum ekran boyutunu 4.7 inç’e çıkarmadan önce piyasaya sürdüğü son 4 inç iPhone modelleri olan 5s ve 5c’nin kullanım oranı yüzde 23.66’yı buluyor. iPhone 5s’in yüzde 18.25 ile daha fazla tercih edildiği görülüyor. Daha küçük ekranlı iPhone modellerinin kullanım oranları ise yüzde 6 seviyesinde seyrediyor.

Cupertino merkezli şirketin yeniden 4 inç ekranlı bir model üreteceği dedikoduları son dönemde artmış durumda. Söz konusu cihazın taşıyacağı isim konusunda da ortada iPhone 5se, iPhone 6c ve iPhone 7c gibi rivayetler dolaşıyor. Dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek içinse baharın gelişini beklemek gerekiyor.

Bu noktada önemli bir bilgi daha vermekte fayda var. Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı görücüye çıkarttığı 2014’ün eylül ayından bu yana iPhone 5s satışlarında keskin bir düşüş yaşanıyor. Yani ortada sadık bir kullanıcı kitlesi bulunsa da, yeni bir telefon için daha büyük ekranlı bir telefona geçiş yapmaktan çekinmeyen büyük bir topluluk da bulunuyor. Apple’ın iPad’de olduğu gibi iPhone modellerinde de ekran boyutu seçeneklerini üçe çıkarıp çıkarmayacağını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor. 4 inç ekranlı yeni modelin mevcut 4.7 ve 5.5 inç ekranlı modellerden daha uygun bir fiyat karşılığında satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER