Teknoloji

2019 model iPhone’lar yeni ekran teknolojisiyle daha ince ve hafif olabilir

iphone xs iphone xs max 2019 model iphone

Apple‘ın 2019 model iPhone portföyüyle ilgili dedikodular, geçtiğimiz eylül ayında 2018 model iPhone’ların tanıtılmasından hemen sonra başlamıştı. Son çıkan haberlere göre, 2019 model iPhone’lar yeni ekran teknolojisi sayesinde iPhone Xs ve Xs Max’e kıyasla daha ince ve hafif olabilir.

Söz konusu ekran teknolojisinde ekran katmanının üzerine yerleştirilen dokunmatik panelin de doğrudan ekran katmanına entegre edileceği ve böylelikle telefonun kalınlığının yaklaşık 1 mm. azaltılabileceği belirtiliyor. Apple, 2014’te iPhone 6 ile telefonların kalınlığını 6.9 mm.’ye kadar çekmeyi başarmıştı. Eylül ayında tanıtılan iPhone Xs Max ise 7.7 mm. kalınlığında bir kasaya sahip.

Apple’ın bu noktada telefonun kalınlığını değiştirmeyip açılan ekstra alanı daha büyük bir pille doldurması da ihtimaller arasında yer alıyor. Bunun da kimseyi rahatsız etmeyeceğini, hatta pek çok kişiyi sevindireceğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Söz konusu ekran teknolojisi, Y-OCTA ismiyle anılıyor. Bu teknolojiye sahip OLED ekranların üretimini ise Apple’ın hem en büyük rakibi hem de önemli bir tedarikçisi olan Samsung gerçekleştiriyor. Bu da 2018’de LG’den de OLED panel tedarik etmeye başlayan Apple’ın yine tek bir kaynağa dönebileceği anlamına geliyor.

2019 model iPhone ailesiyle tanışmak içinse yine eylül ayına kadar beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER