DosyaEğlence

Yeni PS4 konsolunuz için en iyi oyunlar (2018)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony ps4 playstation 4PlayStation 4 dünyasına girmek isteyenler için Sony farklı seçenekler sunuyor. Şık bir görüntü ve kolay taşınabilirlik isteyenler için PS4 Slim öne çıkarken, önceliği yüksek görüntü kalitesi olanlar aradıklarını PS4 Pro’da bulunuyor. 2018’i yeni PS4 konsoluyla karşılayanlara eğlence ve macera yaşatacak en iyi oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Bloodborne/ Dark Souls 3

Japon oyun geliştiricisi From Software’in Soulsborne serisi, ilk günden bu yana oyun dünyasında adından sıklıkla söz ettiriyor. 2009’da Demon’s Souls ile başlayan macera, 2015’te çıkan Bloodborne ve 2016’da yayınlanan Dark Souls 3 ile estetik ve tasarım anlamında zirveye ulaşmıştı. Kökleri gotik unsurlara uzanan gizemli ve mistik hikayeler ile başlayan oyun, daha sonrasında görülebilecek en epik savaş deneyimlerinden birini oyunculara yaşatıyor. Dark Souls 3, farklı platformlarda da oynanabiliyor. Bloodborne ise sadece PS4’e özgü olmayı sürdürüyor.

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided, oyunculara eşitsizliğin ve kontrolden çıkmış kapitalizmin esir aldığı dünyaya daha derin ve ahlaki açıdan daha belirsiz bir bakış atma imkânını veriyor. Oyuncuların kontrol ettiği terörle mücadele ajanı Adam Jensen, dünyanın tamamını etkileyecek ve uygulamaya geçmiş bir komployu durdurmaya çalışıyor. Bir “distopya” hikayesi olan oyun, zengin görevleri ve seçimlere bağlı aksiyon sahneleriyle heyecanlı zaman geçirmeyi vadediyor.

Dishonored: Death of the Outsider

Dishonored serisinin en yenisi olan Death of the Outsider, 2017’nin sonlarında yayınlanmıştı. Oyunda oyuncular Corvo Attono veya kızı Emily’yi yönetiyor. Oyun, Avrupa metropollerinin alternatif versiyonları olarak tanımlanabilecek Dunwall ve Karnaca’da geçiyor. Bu şehirlerin özelliği ise esrarengiz bir büyünün yönetimler üzerinde güçlü bir etkisinin olması. Death of the Outsider için “Bioshock ve Assassin’s Creed’in buluşması” gibi bir tanımlama kullanılabilir.

Hellblade: Seuna’s Sacrifice

Ninja Theory imzasını taşıyan Hellblade: Senua’s Sacrifice, anlatıcı üzerinden ilerleyen psikolojik bir korku oyunu. Birkaç nedenin bir araya gelmesi, oyunu bir muammaya dönüştürüyor. Görsel açıdan büyüleyici olan Hellblade: Senua’s Sacrifice, farklı oyun dinamiklerini ve farklı kültürel esintileri bir araya getirmesiyle de dikkat çekiyor.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn, 2017’de tüm beklentilere meydan okumayı başardı. Tek kişinin oynayabildiği, anlatıcı üzerinden ilerleyen bir role bürünme oyunu olan Horizon Zero Dawn, yüksek bütçeli ve çevrimiçi oynanan oyunların yaşattığı heyecanı yaşattı. Pek çok kişi tarafından “yılın en iyisi” şeklinde tanımlanan Horizon Zero Dawn, hikayenin öne çıktığı oyunların hâlâ ilgi gördüğüne kanıt olarak gösterilebilir.

Nier: Automata

Nier: Automata hem PS4’e özgü olması hem de aksiyon dozunun yüksek olduğu bir RPG olması nedeniyle 2017’nin trendlerine uygun bir oyun niteliği taşıyor. Yoko Taro’nun imzasını taşıyan oyun, sürekli olarak oyuncuların beklentilerini alt üst eden hikayesi ve oyunculara seçim şansı vermesiyle dikkat çekiyor.

Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted evreninin içinde bağımsız bir macera niteliği taşıyan The Lost Legacy, serinin dördüncü oyunundan bir kötü karakteri ve Uncharted 2’den bir yan karakteri merkeze yerleştiriyor. The Lost Legacy ile oyuncular ilk defa Nathan Drake’ten başka bir karakteri yönetme imkânına kavuşuyor. Standart Uncharted oyunlarından farklı olan The Lost Legacy, yeni ve taze bir deneyim vadediyor.

İLGİLİ HABERLER