Teknoloji

2018’de büyük çapta MacBook Pro güncellemesi beklenmiyor

Apple MacBook Pro (2017, 13 inç, Touch Bar) İncelemesi

Uzak Doğu’daki donanım üreticileri ve parça tedarikçilerinden aktardığı haberlerle bilinen Digitimes, Apple’ın maliyetleri düşürmek ve riskleri azaltmak amacıyla MacBook Pro siparişlerini Quanta’dan Foxconn’a yönlendirdiğini yazdı. Söylentilere göre şirket, bu yıl içinde üretimi kaydırmayı hedefliyor, çünkü yıl içinde MacBook Pro için planlanan büyük bir donanım güncellemesi bulunmuyor.

Bu demek oluyor ki, Foxconn üretim hacmi ve kalite kontrol problemlerini aşmış  olsa bile, 2017 model MacBook Pro geçerliliğini koruyacak model olacak. Apple, 2016’da MacBook Pro tasarımına radikal bir değişiklik yapmıştı. 2017’de ise aynı gövde korunarak içerideki bileşenlerin güncellenmesine odaklanılmıştı.

Digitimes daha önce, Foxconn’un MacBook Pro siparişlerinin yüzde 20 civarını üstlendiğini, geri kalan yüzde 80’lik bölümün ise Quanta’nın elinden çıktığını yazmıştı. Yeniden düzenlenen üretim takvimine göre, Quanta üretim zincirinden tamamen kaldırılmayacak. Ancak yüzde 30’lik bir kaybı olacak, bu da üretimde iki üreticinin paylarının eşitleneceği anlamına geliyor.

Apple, tedarik zincirindeki riskleri azaltmak ve fiyatları düşürmek amacıyla birden fazla üretici veya montajcıyla çalışmayı tercih ediyor. Şirket aradaki rekabetten de fiyat avantajı olarak yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER