Teknoloji

2015 iPhone Fotoğraf Ödüllerinin kazananları belli oldu

iphone-6-fotograf-170615

iPhone sahipleri akıllı telefonlarıyla birçok fotoğraf ve video çekiyor, diğer kameralardan daha çok iPhone kullanıldığı için cihaz, Flickr verilerine göre dünyanın en popüler kamerası haline geliyor. iPhone ile profesyonel seviyede fotoğrafların çekilebileceğini dikkat çeken Apple’ın düzenlediği iPhone Fotoğraf Ödülleri yarışmasına dünya çapında 120 ülkeden iPhone fotoğrafçısı katıldı. Gönderilen binlerce fotoğraf arasından dereceye girenler belirlendi.

Yarışmada Yılın Fotoğrafçısı ödülünün yanında Soyut, Hayvanlar, Mimari, Çocuklar, Çiçekler, Yiyecek, Peyzaj, Yaşam Tarzı, Doğa, Haber-Etkinlikler, Diğer, Panorama, İnsanlar, Portre, Mevsimler, Natürmort, Günbatımı, Seyahat ve Ağaçlar gibi 19 farklı kategoride de birinciler belirlendi.

Yarışmaya Avustralya, Kanada, Çin, Hırvatistan, Ekvator, Mısır, Almanya, Hong Kong, Hindistan, İrlanda, İsrail, Kuveyt, Malezya, Yeni Zelenda, Polonya, Portekiz, Güney Afrika, İspanya, İsviçre, Tayvan, Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler gibi dünyanın çok geniş bir coğrafyasından fotoğrafçılar katıldı.

İşte 2015 iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin dereceye girenleri:

1. Kazanan, Yılın Fotoğrafçısı – Michal Koralewski
(Instagram: @michal_koralewski, Websitesi:https://about.me/michal.koralewski)

iphone-fotograf-birinci-170615

Michal, Polonya’da bir sokak fotoğrafçısı. Michal, kendisinin “gözlerini açık tutup bir sonraki göz alıcı fotoğrafı yakalamaya hazır bekleyerek”, “nereye giderse gitsin her yerde ilham bulmaya” çalıştığını anlatıyor. Ödül kazanan fotoğrafı anlatan Michal, Varşova’daki Pazar meydanlarından birinde gezerken bu anlardan birine denk geldiğini ve Polonya’nın geleneksel şarkılarını çalan bir akordeoncu gördüğünü söylüyor. Sakallı müzisyeni görür görmez, iPhone’u ile onun bir fotoğrafını çekmesi gerektiğini anlamış.

İLGİLİ HABERLER