Dosya

Teknoblog 2015 Yılbaşı Hediye Rehberi: Giyilebilir Ürünler

yilbasi-hediye-rehberi

Giyilebilir ürünler teknoloji dünyasının yeni ilgi alanlarından biri haline gelmiş durumda. Akıllı telefon ve tablet pazarlarındaki yorgunluğu farkeden üreticiler, son zamanlarda giyilebilir ürünlerin üzerine biraz daha fazla düşüyor. Akıllı cihazlarla entegre olabilen giyilebilir ürünler; özellikle aktivite, egzersiz, uyku, kalori takibi gibi fonksiyonlarıyla ön plana çıkıyor. Bir yılbaşı hediyesi olmaya gayet uygun bazı giyilebilir ürün seçeneklerini sizler için sıraladık.

Samsung Gear S

samsung-gear-s-inceleme-00053

Güney Koreli şirketin 2013’te Galaxy Gear ile başladığı giyilebilir ürün macerasının en yeni durağı olan Samsung Gear S, geçtiğimiz eylül ayında IFA 2014 kapsamında tanıtılmıştı. Samsung tarafından geliştirilen Tizen işletim sistemini barındıran akıllı saatte 480 x 360 piksel çözünürlüğünde 2 inç ekran, çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza bulunuyor. Dahili Wi-Fil ve Bluetooth 4.1 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine ek olarak nanoSIM kart yuvası da bulunan Samsung Gear S; ivmeölçer, jiroskop, pusula, optik kalp hızı ölçer, barometre gibi sensörleri de barındırıyor. Özellikle Samsung Galaxy akıllı telefon sahiplerine geniş imkanlar sunan Gear S, en yenilikçi yılbaşı hediye seçenekleri arasında yer alıyor.

Jawbone UP24

jawbone-up24-090914

Jawbone UP24, 2014’ün en popüler giyilebilir ürünleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Temel fonksiyonu aktivite, egzersiz ve uyku takibi yapmak olan akıllı bileklik, bir ekran barındırmadığı için kola takıldığı zaman türevlerine göre daha estetik bir görüntü oluşturuyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanan bilekliğin topladığı verileri Jawbone’un iOS ve Android için hazırladığı UP uygulaması sayesinde görmek mümkün oluyor. UP uygulaması topladığı veriler ışığında kullanıcılara çeşitli tavsiyeler de sunuyor. Sevdiklerine estetik görünümlü bir teknolojik ürün hediye etmek isteyenlerin Jawbone UP24’u değerlendirmeye almasında fayda var.

Sony Smartwatch 3

sony-smartwatch-3-030914

Akıllı saat pazarına ilk giren üreticilerden biri olan Sony, IFA 2014’te tanıttığı Smartwatch 3 ile Android Wear kervanına katılmıştı. 360 x 360 piksel çözünürlüğünde 1.6 inç translektif ekrana sahip olan akıllı saat, Android 4.3 ve üstü işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla eşleşebiliyor. Sony’nin Lifelog uygulamasıysa Sony Smartwatch 3 sahiplerinin günlük hayatlarının her anını kayıt altında tutmalarını mümkün kılıyor.

Samsung Gear Fit

samsung-gear-fit-261214

2014 ile birlikte giyilebilir ürünlerini çeşitlendirme yoluna giden Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde aktivite ve egzersiz takibine odaklanan Gear Fit’i tanıtmıştı. Şirketin “iyi yaşam” konusundaki girişimlerini bir adım öteye taşıyan Gear Fit’te 432 x 128 piksel çözünürlüğünde kavisli Super AMOLED ekran bulunuyor. Hız ölçer, jiroskop, nabız ölçer gibi çeşitli sensörler barındıran bileklik ile kullanıcılar akıllı telefonlarına gelen bildirimleri de görebiliyor. Aynı zamanda bir egzersiz koçu işlevini de yerine getiren Samsung Gear Fit’e sportif ve teknolojik bir hediye arayanların mutlaka göz atması gerekiyor.

Motorola Moto 360

motorola-moto-360-220514

Google, Android Wear projesinin detaylarını ve ilk cihazlarını duyurduğunda en fazla merak uyandıran ürün Motorola Moto 360 olmuştu. Daha önce piyasaya çıkan çoğu akıllı saatin aksine yuvarlak bir ekrana sahip olan Moto 360, daha ilk görüşte pek çok kişiyi tasarımıyla etkilemeyi başarmıştı. Farklı kayış seçenekleri bulunan saat kullanıcılarına, tıpkı diğer Android Wear cihazları gibi, sesli kontrol özelliği sunuyor. Buna ek olarak, kablosuz şarj da Motorola Moto 360’ın özellikleri arasında yer alıyor. Motorola’nın akıllı saati, hem teknolojiden hem de şıklığından taviz vermek istemeyenler için alınacak en iyi hediyelerden biri gibi gözüküyor.

* Satın Al bağlantısı takip edilerek GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilecek alışveriş işlemlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hususta Teknoblog sorumlu tutulamaz. Bağlantıya tıklayıp daha sonra ürünü satın alan kullanıcı bu şartı kabul etmiş sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER