Teknoloji

Samsung Gear Fit Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son birkaç yıldır insanlar sağlıklarına ve formlarına daha fazla önem gösterir hâle geldi. Bu ilgiyi farkeden mobil cihaz üreticileri mevcut ürünlerini bu yönde geliştirirken, spora ve egzersize yönelik yeni ürünleri de tüketicilerin beğenisine sunmaya başladı. Galaxy S4 ile birlikte ”iyi yaşama” ve egzersize ayrı bir önem göstermeye başlayan Samsung, şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Gear Fit egzersiz bilekliğiyle ilgisini bir üst seviyeye taşıyor.

IMG_18748

Samsung’un aktif hayata sahip kullanıcıların en iyi asistanı olması amacıyla hazırladığı Gear Fit’te 432 x 128 piksel çözünürlüğünde, 1.84 inç kavisli, Super AMOLED ekran bulunuyor. Hız ölçer, jiroskop ve nabız ölçer gibi sensörler barındıran Gear Fit, kullanıcıların akıllı telefonlarına gelen e-posta, SMS, alarm, S-Planner gibi bildirimleri bilekleri üzerinde görmesini sağlıyor.

Samsung Gear Fit

Gear Fit nabız ölçüm işlemini ekranın arkasında yer alan sensör aracılığıyla gerçekleştiriyor. Gear Fit’in ekranı üzerinde gerekli adımları takip eden kullanıcılar nabızlarını kolaylıkla ölçebiliyor. Ancak bu noktada Gear Fit’in bilekle sağlam ve muntazam biçimde temas etmesi gerektiğinin altını çizmekte fayda var.

Samsung Gear Fit

Gear Fit’in sağlık ve egzersize yönelik özellikleri sadece nabız ölçümüyle sınırlı değil. Kullanıcıların adımlarını sayan Gear Fit, gerekli bilgiler girildiği takdirde egzersiz koçluğu görevini de yerine getiriyor. Uyku düzeni takibi de Gear Fit’in görevleri arasında. Gear Fit’in bu görevleri nasıl gerçekleştirdiğini görmek için ise birkaç güne yayılan bir test sürecine ihtiyaç var.

Samsung Gear Fit

Samsung Gear Fit’in  Türkiye lansmanında tüm renk seçeneklerini sergilemiş olsa da, bileklik ilk etapta siyah, gri ve turuncu renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde bu kayışları değiştirebilecek. Gear Fit’in suya dayanıklı olması da özellikle sportif amaçlı kullanım için büyük önem taşıyor. Ancak lansman koşulları altında bilekliğin bu özelliğini tam anlamıyla test etmemiz mümkün olmadı.

Samsung Gear Fit

Gear Fit’te sağlık ve egzersiz özellikleri dışında dikkat çeken bir diğer özellik ise cihaz bulma özelliği. Gear Fit sahipleri akıllı telefonlarını bulamadıkları zaman Gear Fit üzerinden akıllı telefonlarına Bluetooth üzerinden bulunarak, cihazın zil sesinin çalmasını sağlayabiliyor. Bu özellik akıllı telefonlarını koydukları yerde bulmakta zorlanan kullanıcıları oldukça memnun edecektir.

İLGİLİ HABERLER