Teknoloji

1Password uygulamasında kullanıcı hesaplarını yönetme dönemi başlıyor

1password

Parola yönetimi hizmeti 1Password, yıllardır web üzerinden gerçekleştirdiğimiz kullanıcı hesaplarını yönetme işlemlerini artık uygulama üzerinden yapmamıza olanak sağlayacak. Salı gününden itibaren, “Aile Organizatörleri” olarak da bilinen yöneticiler, 1Password Aile üyeliğine bağlı kullanıcı hesaplarını macOS, Windows, Linux ve Android uygulamalarından yönetebiliyor. Şirket, bu yeni özelliğin hafta sonuna kadar iOS uygulamasına da ekleneceğini duyurdu.

Yeni güncelleme ile yöneticiler, uygulama menüsü içerisindeki Hesapları Yönet bölümüne giderek 1Password Aile hesabına yeni üyeler ya da misafirler davet edebilirler. Bu kullanıcılar, gönderdikleri davetlerin durumunu izleyebilir ve gerekirse daveti yeniden gönderme veya iptal etme seçeneklerine sahip olacaklar. Ayrıca, “Onaylanmayı Bekleyenler” bölümünde listelenen ve davetiye bekleyen yeni üyeler, 1Password uygulamasını kullanarak direkt olarak onaylanabilir veya reddedilebilirler.

1password

Bu güncelleme, yöneticilere ana Aile hesabına bağlı kullanıcı hesaplarının durumu hakkında bilgi erişimi sağlar. Uygulamadaki kullanıcı hesapları, Misafir (kendi özel parola kasasına veya ailenizin paylaşılan kasasına erişimi olmayan sınırlı bir erişim seviyesi), Askıda, Kurtarmaya Başlandı ve Kurtarma Bekliyor olarak listelenebilir. Son olarak, uygulama şimdi aile hesabına bağlı tüm güvenilir cihazları ve tarayıcıları listeler, böylece şüpheli kullanıcı aktivitesi için hızlı bir kontrol imkanı sunar.

1password

1Password’ın uygulamalarının Aile hesabı özelliklerini daha önce desteklememesi şaşırtıcıydı, ancak Dashlane gibi 1Password’ın da bu konuda tek olduğunu söylemek yanıltıcı olur. Dashlane de benzer bir Arkadaşlar & Aile planı sunuyor ki, şirketin hızlı başlangıç kılavuzuna göre, bu plan yalnızca web uygulaması üzerinden erişilebilir durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER