Teknoloji

1Password şifresiz bir geleceği karşılamaya hazır

1password

1Password, kullanıcıların uygulamalarda veya web sitelerinde şifre olmadan güvenli bir şekilde oturum açmasına olanak tanıyan geçiş anahtarı desteğinin 2023’ün başlarında müşterilerinin kullanımına sunulacağını duyurdu.

Geçiş anahtarları ile birlikte mümkün hâle gelecek tamamen şifresiz kimlik doğrulaması için destek sunmak, bir parola yönetimi hizmeti için şaşırtıcı görünebilir, ancak Dashlane bu yılın başlarında geçiş anahtarlarını kendi hizmetine entegre ettiği için, 1Password bu alanda bir ilk olmayacak. Apple, macOS Ventura ve iOS 15’te iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla geçiş anahtarları için desteği kullanıma sunmuştu. Google ise kısa süre önce Chrome ve Android için geçiş anahtarı beta testini duyurdu. Microsoft ise henüz genel testini duyurmadı.

Geçiş anahtarları nedir?

Geçiş anahtarları, üyeleri büyük teknoloji şirketlerinin çoğunu içeren FIDO Alliance tarafından geliştirilen şifresiz bir oturum açma teknolojisidir. Bu teknoloji, kullanıcıların geleneksel şifreleri, cihazlarının kendi kimlik doğrulama sistemleriyle (Face ID özellikli bir iPhone gibi) değiştirmesine olanak tanır ve çalınacak veya bir kimlik avı saldırısıyla yanlışlıkla teslim edilecek bir parola olmadığı için daha fazla güvenlik ve koruma sunar.

1Password, “Universal Sign On” adını verdiği kendi hizmetinin, gelecek yıl kullanıma sunulduğunda birden fazla platformu ve platformlar arası senkronizasyonu destekleyerek diğerlerinden üstün olacağını iddia ediyor. Buna karşılık, Apple gibi şirketler aracılığıyla sunulan geçiş anahtarı desteği, yalnızca aynı ekosistem içindeki cihazlara erişimi sorunsuz bir şekilde senkronize etmek için oluşturulmuştur.

Chrome internet tarayıcısı için sunulan uzantının en son sürümünü kullanan 1Password kullanıcıları için geçiş anahtarlarının nasıl çalışacağına dair canlı bir tanıtım ile birlikte, hizmeti kullanmayanlar için bir video demosu ve kimlik doğrulama için geçiş anahtarlarını hangi web sitelerinin, uygulamaların ve hizmetlerin kullandığını listeleyen bir dizin mevcuttur. 1Password, 2023’ün başlarında tarayıcı uzantısına ve masaüstü uygulamalarına geçiş anahtarları için tam destek getirecek ve bunu mobil destek takip edecek.

İLGİLİ HABERLER