Teknoloji

1Password, Parola Yerine Geçecek Geçiş Anahtarı Teknolojisi ile Güncellendi

1password

1Password, tüm mobil uygulamaları ve web tarayıcısı eklentileri üzerinde yaygın olarak kullanıma sunulan yeni Geçiş Anahtarı desteğini duyurdu. Bu teknoloji giriş yapan kişilerin cihazlarına yerleştirilmiş doğrulama sistemlerini kullanarak parolaları değiştirmek için tasarlandı.

Artık 1Password kullanıcıları, neredeyse tüm önemli web tarayıcılarının yanı sıra iOS ve Android mobil uygulamaları üzerinden Geçiş Anahtarı ile desteklenen web sitelerine giriş yapabiliyorlar.

1Password Geçiş Anahtarı Teknolojisi Ne Anlama Geliyor?

Geçiş Anahtarı teknolojisi, geleneksel parolaların yerini alarak cihazınızın kendi doğrulama metodlarını kullanmanızı sağlıyor. Buna göre, cihazınızın Face ID’sini, parmak izi sensörünü ya da PC’nizdeki Windows Hello’yu kullanarak doğrudan Gmail, PayPal veya iCloud hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz.

WebAuthn temelli bu teknolojide, bir Geçiş Anahtarı oluşturduğunuzda, iki farklı anahtar üretilir: Birincisi web sitesi ya da servis tarafından, ikincisi ise kimliğinizi doğrulamak için kullandığınız cihazda depolanır. Bu gelişme, 1Password’ın her zamanki parolaların yerini ‘Geçiş Anahtarı’ ile almayı hedeflediği gelecekte büyük bir adım olarak görülüyor.

Ayrıca söz konusu işlevsellik 1Password tarafından yaygınlaştırılıyor ve kullanıcılara daha fazla esneklik sunmak adına birçok web sitesi ve servis 1Password Geçiş Anahtarı teknolojisi ile uyumlu hale getiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER