Teknoloji

Twitter Twitpic’i satın alarak açık tutmaya devam edecek

twitter-logo-muhendislik-251014

Twitter kullanıcıların fotoğraflarını mikro bloglama sitesi aracılığıyla paylaşmalarına olanak sağlayan Twitpic’i satın alacak. Twitpic bugün kendi blogu üzerinden yaptığı açıklamada, aylar boyunca süren anlaşmazlığın ardından Twitter ile uzlaştıklarını, Twitter’ın Twitpic alan adını ve fotoğraf arşivini devralarak Twitter üzerinden paylaşılan Twitpic fotoğraflarını ve bağlantılarını yayında tutacağını kaydetti.

Twitpic’in 25 Ekim tarihinde, yani bugün kapanması, bunun sonrasında da bu servis aracılığıyla paylaşılan bütün fotoğrafların uçup gitmesi bekleniyordu. Twitter bu kadar çok paylaşımın boşa gitmesini ve kendi servisi üzerinden paylaşılan bağlantıların kırık çıkmasını arzulamamış olmalı ki, çözümü Twitpic’i satın almakta buldu.

Twitpic geçtiğimiz eylül ayında kapanmayla ilgili planını açıklamıştı. Sosyal ağ sitesiyle Twitter markası nedeniyle yaşanan anlaşmazlık ve buna bağlı olarak Twitpic’in Twitter API’sine erişiminin kesilmesine yönelik tehditler nedeniyle şirket havlu atmıştı.

Twitter ile varılan anlaşmaya göre, Twitpic bundan böyle yeni fotoğraf veya veri kabulünde bulunmayacak, uygulamaları da Google Play ve Apple App Store’dan kaldırılacak. Twitpic sadece eski fotoğrafları göstermek amacıyla açık kalmayı sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER