Teknoloji

Twitpic tekrar karar değiştirdi, 25 Ekimde kapanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitpic-050914

Twitter’ın ilk fotoğraf paylaşım servislerinden biri olan Twitpic, kullanıcılarının duygularıyla oynamaya devam ediyor. Bundan birkaç ay önce servisin eylül ayı sonu itibarıyla kapanacağı açıklanmış, ancak daha sonra bu sürenin dolmasına kısa bir süre kala platformun el değiştirdiği ve faaliyetlerini sürdüreceği açıklanmıştı.

Ancak Twitpic yola devam kararından da caymışa benziyor. Servisin resmi blogu aracılığıyla yapılan açıklamada 25 Ekim itibarıyla Twitpic’in varlığını sonlandıracağı belirtilirken, bu gerçeğe rağmen ilk kapanma kararının geri çekilmesinin doğru olduğu ifade edildi. Şirket yeni ortağıyla yaptığı görüşmelerde kabul edilebilir şartlara ulaşamadığını açıklarken, mevcut durumun biraz saçma olduğunu kabul etti. Twitpic ekibi yaşananları “utanç verici” olarak tanımladı.

Twitter’ın son yıllarda fotoğraf konusuna yoğun biçimde odaklanması Twitpic’in varlığını oldukça gereksiz hâle getirmişti. Twitter bundan bir süre önce ticari markasını ihlâl ettiği gerekçesiyle Twitpic’in kapatılması gerektiği iddiasını ortaya atmıştı. Halen Twitpic kullananlar buraya tıklayıp giriş yaparak servisteki verilerini indirebilir.

İLGİLİ HABERLER