Teknoloji

Steve Wozniak: Apple üç yıl önce daha büyük bir iPhone üretmeliydi

steve-wozniak-080213

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak’ın neredeyse 30 yıldır kurduğu şirketle herhangi bir bağı bulunmasa da, görüşleri halen teknoloji dünyasında büyük saygı görüyor. Capital One’ın Teksas eyaletinin Plano şehrinde kurduğu inovasyon merkezinde CNN’e konuşan Wozniak, Apple’ın bundan üç yıl önce daha büyük bir iPhone üretmesi gerektiğini belirtti.

Apple’ın üç yıl önce daha büyük ekranlı bir telefon üretmesi durumunda akıllı telefon pazarında çok daha büyük bir paya sahip olabileceğini belirten Wozniak, böylelikle kurucusu olduğu şirketin Samsung ile girdiği rekabette daha iyi performans gösterebileceğini iddia etti. IDC tarafından açıklanan son rakamlara göre, Samsung 2014’ün üçüncü çeyreğini yaklaşık yüzde 24’lük bir pazar payıyla kapattı. Apple ise yüzde 12’lik pazar payıyla Samsung’u takip etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6 İncelemesi

Apple kurucularından biri olmasına rağmen, Wozniak markaya körü körüne bağlı olmamasıyla tanınıyor. Farklı ürünleri denemeyi ve içlerinden kendisine en uygun olanını bulmayı tercih eden Wozniak, teknolojiyi bir şarkıya benzetiyor. Wozniak’a göre, bir teknolojik cihaza dair tüm detayları başkasından duymak mümkün olsa da, nihai fikrin oluşması için kişisel deneyim gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6 Plus İncelemesi

Akıllı saatlere mesafeli yaklaştığını belirten Wozniak, bir dönem iPod nano’yu kol saati olarak kullandığını ifade etti. Çeşitli akıllı saatleri denediğini itiraf eden Apple kurucusu, büyük ekran ihtiyacı nedeniyle akıllı telefonlara geri döndüğünü dile getirdi. Akıllı saatlerinden çabuk kurtulduğunu söyleyen Wozniak, bu ürün segmentine olumsuz yaklaştığını itiraf etmekten çekinmedi.

Apple Watch’u “parlatılmış bir egzersiz takip cihazı” olarak tanımlayan Wozniak, ürünün piyasadaki muadillerine göre daha kolay ayırt edilebilir olduğuna dikkat çekti. Wozniak Apple Watch’un iyi bir satış performansı gösterebileceğini ancak şimdiden bu konuda konuşmanın mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER