Manşetler

Sony Xperia XZ Premium resmiyet kazandı: HDR destekli 4K ekran, Snapdragon 835 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-xz-premium-270217-10Sony, bundan yaklaşık 18 ay önce dünyanın 4K çözünürlüklü ekrana sahip ilk akıllı telefonu Xperia Z5 Premium’u tanıtarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) tanıtılan Sony Xperia XZ Premium, Z5 Premium’un bıraktığı mirası biraz daha yukarıya taşıyor.

Sony’nin yeni amiral gemisi olarak tanımlanabilecek Xperia XZ Premium, şirketin “Omnibalance” adını taşıyan klasikleşmiş tasarım diline bağlı kalıyor. Sony’nin Xperia Z ve ve XZ serisi telefonlarında görülen tasarım dilinin temel hatları, Xperia XZ Premium’da da korunuyor. Köşeli hatlara sahip akıllı telefonda camla kaplı arka ve ön paneli, metal çerçeve tamamlıyor. Suya dayanıklı olan Xperia XZ Premium için mavi, siyah ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

sony xperia xz premiumEkran, Xperia XZ Premium’un kilit noktalarından birini oluşturuyor. 5.5 inç 4K ekran, 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip. HDR içerikleri desteklemesi ise yeni Xperia XZ Premium’un ekranının en önemli özellikleri arasında bulunuyor. Böylelikle Xperia XZ Premium sahiplerinin HDR ve 4K içeriklerde çok daha fazla detayı görmesi ve daha net bir görüntü deneyimi yaşaması mümkün hâle geliyor.

Sony Xperia XZ Premium, Qualcomm’un en gelişmiş mobil yonga seti Qualcomm Snapdragon 835’i barındırıyor. Bu yongaya 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Söz konusu kurulumun 4K içerik tüketimi için yeterli olacağı rahatlıkla söylenebilir. Daha fazla depolama alanı isteyenler ise microSD kart desteği sayesinde maksimum 256 GB ekstra alana kavuşabiliyor.

sony-xperia-xz-premium-270217-8Sony, yeni akıllı telefonunda stereo hoparlörleri cihazın ön yüzüne yeniden yerleştiriyor. Şirket böylelikle daha tatmin edici bir ses deneyimi sunmayı amaçlıyor. Kutusundan Android 7.0 Nougat yüklü olarak çıkacak Xperia XZ Premium’un Remote Play özelliğini desteklediğini ve PlayStation 4’e bağlanabildiğini belirtmekte fayda var.

Sony, uzun bir süredir akıllı telefonlarında megapiksel değeri yüksek telefonlara yer veriyor. Xperia XZ Premium’da ise önceki telefonlara kıyasla geri bir adım atılmış. Akıllı telefonun arkasında 19 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Melez otomatik odaklama özelliğine sahip kamera, 0.03 saniye gibi çok kısa bir süre içinde odaklama işlemini gerçekleştirebiliyor. 5 eksenli dengeleme özelliğiyse yakalanan karelerde titreme etkisini minimuma indirmeyi vadediyor. Arka kameranın saniyede 960 kare ultra slow motion video kaydı yapabildiğini de belirtmekte fayda var. Mevcut standardın saniyede 240 kare olduğu göz önüne alınınca Xperia XZ Premium’un sıçramasının büyüklüğü daha net anlaşılıyor.

Sony Xperia XZ Premium ilkbaharda satışa sunulacak

Sony Xperia XZ Premium, ilkbahar içinde raflarda yerini alacak. Akıllı telefonun satış fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER