Teknoloji

Microsoft Band fitness bilekliğiyle vedalaşabilir

microsoft bandMicrosoft Band fitness bilekliği duyurulduğunda pek çok kişi, yazılım devinin neden böyle bir ürün geliştirme yoluna gittiği sorusunu sormuştu. Aynı sorular geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Band 2 ile de devam etmişti. Görünen o ki, aynı soruları Microsoft da kendisine soruyor. Mevcut işaretler, şirketin 2016 ile birlikte Band serisine veda edeceğini gösteriyor.

ZDNet’in haberine göre, Microsoft bünyesinde Band’in Windows 10 çalıştırması için oluşturulan ekip dağıtıldı. Şirketin 2016 içinde seriye yeni bir ürün ekleme gibi bir niyeti de yok gözüküyor.

Şirket tarafından ZDNet’e gönderilen açıklamada, Microsoft Health platformuna yönelik yatırımlara ve yeniliklere devam edeceği belirtildi. Söz konusu platform Windows, iOS ve Android cihazlarında tüm donanım ve uygulama ortaklarına açık konumda.

Microsoft Band 2 satışına devam edecek

Aynı açıklamada Band 2 satışının sürdürüleceği de belirtildi. Şirket, giyilebilir ürün pazarında müşterilerine destek sunmaya ve pazarı keşfetmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Band 3’ün olmayacağı konusunda kesin bir dil kullanmayan şirket, gelecek planlarıyla ilgili olarak tüm kapıları açık tutmayı seçmişe benziyor. Microsoft’un sağlık platformuna olan bağlılığını vurgulaması da ayrıca dikkat çekiyor. Bu vurgu, Band sonlandırılsa bile yazılım platformunun varlığını sürdürebileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER