Manşetler

iPhone 6S’in bükülme gibi bir derdi olmayacak

iphone-6s-vs-iphone-6-kasa-110815

Tedarik zincirinden gelecek nesil iPhone’un daha sağlam bir yapıya sahip olacağı şeklinde dedikodular geliyordu ki, iPhone 6S’e ait olduğu iddia edilen kasanın videosu bu beklentileri doğruluyor, mevcut iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle yapılan karşılaştırmada şaşırtıcı farklılıklar içerdiği görülüyor.

Daha ince ve büyük iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin çıktığı zamanları hatırlayacak olursanız, bazı kullanıcılar özellikle iPhone 6 Plus modelinin bükülebildiği şeklinde bazı şikayetlerde bulunmuşlardı. Gelecek ay tanıtılması ve piyasaya çıkması beklenen yenilenmiş iPhone 6S modeliyle birlikte donanım bakımından yenileme yapılacak. Kasanın ses tuşları etrafındaki sağlamlığının artırılması da yapılan yeniliklerin arasında yer alacak. Mevcut iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta bu bölümün biraz zayıf, bu nedenle basınca karşı hassas olduğuna inanılıyor.

iPhone 6S’e ait olduğu iddia edilen gövdenin 138.2 mm. yükselik ve 67.16 mm. genişliği bulunuyor. Mevcut iPhone 6 ise 138.09 mm.’ye 66.911 mm.’lik boyutlara sahip. Bu fark ilk bakışta göze çarpıyor, çok az artırılan boyutların geçen yılın iPhone modellerinin hassas noktalarına çözüm amacıyla belirlendiğine inanılıyor.

IPHONE 6S’TE SES VE GÜÇ BUTONLARININ BULUNDUĞU BÖLGEDE KALINLIK ARTIŞI YAPILIYOR

Ses ve güç butonlarının bulunduğu bölgenin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gövdelerinin en hassas bölgesi olduğuna inanılıyor. Bu nedenle bu bölgedeki kalınlık da biraz artırılmış. Aynı noktada iPhone 6 kasasının kalınlığı 1.14 mm. iken, iPhone 6S’in gövdesinde aynı bölgenin kalınlığı 1.90 mm. olarak ölçülüyor.

Son olarak video analizinde yenilenen arka plakanın daha uzun, daha geniş ve daha kalın boyutlara rağmen, tartıda mevcut iPhone 6’nın arka plakasına göre daha hafif geldiği belirtiliyor. iPhone 6S’in kasası 25 gr. iken, iPhone 6’nın kasası 27 gr. olarak tartılıyor. Tabii ki, kasadaki bu hafiflik iPhone 6S’in selefinden daha hafif olacağı anlamına gelmiyor. Force Touch özellikli ekran aradaki bu farkın iPhone 6S aleyhine kapanmasına neden olabilir. Bu ağırlık farkının Apple’ın, mevcut Watch Sport modellerinde kullanılan farklı türde bir alüminyumu seçmesinden kaynaklandığı da söyleniyor.

Apple’ın yeni iPhone cihazlarını, muhtemelen yeni Apple TV ve iPad modelleriyle birlikte 9 Eylülde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER