Teknoloji

Google ve LG’den on yıl geçerli çapraz lisans anlaşması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g3-inceleme-00022

Google ile patent anlaşması yapan tek Android cihaz üreticisi Samsung değil. LG de Google ile çapraz lisans anlaşması yaptı, böylelikle iki şirket önümüzdeki 10 yıl boyunca birbirlerinin lisanslarını kullanma hakkını elde etti.

Her iki şirket de bu uzun dönemli anlaşmanın nedenleri hakkında herhangi bir açıklama yapmadı, ancak birkaç muhtemel neden hakkında konuşuluyor. Öncelikle her iki taraf da birbirlerinin geliştirdiği özellikleri ödünç almak istemiş olabilirler. Yapılan bu anlaşma sayesinde bunun önü açılıyor, meydana gelecek hukuki anlaşmazlıkların önü geçiliyor ve lisanslama süreci basitleştiriliyor.

Ayrıca Google bu anlaşmayı kullanarak LG’nin resmi Android stratejisinden çok uzaklaşmamasını sağlayabilir. Ancak buna çok gerek kalmayacaktır, çünkü Samsung’un aksine LG Google’ın yazılımı ve servisleri yerine kendi geliştirdiği ürünleri kullanma noktasında çok hevesli görünmüyor.

Sebebi her ne olursa olsun, bu çapraz lisans anlaşması sayesinde gelecekte LG ve Google’ın mahkemelik olduğuna dair haberler okumayacağız.

İLGİLİ HABERLER