Eğlence

Android telefondan Chromecast’e ekran yansıtma özelliği geliyor

android-ekran-yansitma-chromecast-250614

Google Chromecast’e yansıtma desteği ekliyor. Chromecast adından da anlaşılacağı üzere uzun zamandır sadece Chrome sekmelerini harici ekranlara yansıtabiliyordu. Bu durum çok yakında belirli Android cihazlarının eklenmesiyle birlikte değişecek.

HTC’nin One M7’si, bunun yanı sıra LG’nin G2 ve G2 Pro cihazları; Google’ın ise Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2013) ve Nexus 10 akıllı telefon ve tabletleri destek kapsamında olacak. Samsung tarafında da Galaxy Note 3, Galaxy S4 ve Galaxy S5’in Android ekranını Chromecast’e yansıtma özelliğini desteklediğini göreceğiz. Desteklenen cihaz sayısı zamanla daha da artacak.

Google’ın Chromecast multimedya aygıtı bu yılın sonlarına doğru herhangi bir kişinin içeriğini bağlı TV’de yayınlamasına izin verecek. Chromecast şu an için Android, iOS ve Windows’tan yayınyapmaya izin veriyor, ancak içerik yayını için cihazların aynı Wi-Fi şebekesi içinde bulunması gerekiyor. Bu durum çok yakında değişecek, isteğe bağlı bir özellik dahilinde Chromecast yakında bulunan ve hücresel veri bağlantısı kullanan Android kullanıcılarını otomatik olarak algılama ve kimlik doğrulaması yapma yeteneğine kavuşacak.

Eğer otomatik algılama başarısız olursa veya yakında değilseniz, PIN kodu sayesinde Chromecast ile doğrulamayapmanız mümkün olacak.

Yapılacak olan güncellemelerle birlikte Android cihazlarındaki içeriği Chromecast üzerinden yayınlamak daha da kolaylaşacak.

İLGİLİ HABERLER