Teknoloji

Zynga saldırıya uğradı, milyonlarca kişinin bilgileri açığa çıktı

zynga take-two interactive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi oyun şirketi Zynga, geçtiğimiz eylül ayında 170 milyon kişiyi etkileyen bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldı. Have I Been Pwned sitesinde yer alan habere göre, söz konusu saldırı, etkilenen kullanıcı sayısı itibarıyla şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük onuncu siber saldırı oldu. Saldırıda kullanıcıların giriş bilgileri ve şifreleri ele geçirildi.

Zynga’dan geçtiğimiz eylül ayında yapılan açıklamada saldırı doğrulanmıştı. Şirket, bazı Draw Something ve Words with Friends oyuncularının bilgilerinin ele geçirildiğini belirtmişti. Saldırıdan etkilenen kullanıcıları durumdan haberdar eden oyun şirketi, sızıntının büyüklüğü konusunda ise detay vermemişti.

Zynga’nın bu tutumu, Have I Been Pwned tarafından yayınlanan haberin ardından da değişmedi. Şirket, eylül ayında yapılan açıklamaya ek olarak yeni bir bilginin paylaşılmayacağını belirtti.

Zynga gelirlerini artırıyor

Kendisine Gnosticplayers adını veren bir siber korsan, eylül ayında Hacker News sitesine yaptığı açıklamada saldırıda ele geçirilen verilerin niteliği konusunda bilgi vermişti. Siber korsan; saldırıda kullanıcıların isim, e-posta adresi, giriş kimliği, şifre ve telefon numaralarının ele geçirildiğini öne sürmüştü.

Kasım ayı itibarıyla Zynga’nın aktif kullanıcı sayısı 67 milyon seviyesinde. Şirket, yılın üçüncü çeyreğinde gelirini 2018’in aynı dönemine kıyasla yüzde 48 oranında artırmış ve dönemi 345.3 milyon dolar gelirle tamamlamıştı. Şirketin net geliri ise 230 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Zynga’nın hâlihazırdaki piyasa değeri ise 5.9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER