Teknoloji

ZTE yeni akıllı telefonları Blade Veg 3G, Blade Veg 4G ve Kis 3 MAX’ı IFA 2014’te tanıttı

zte-blade-veg-3g-4g-kis-3-max

ZTE Berlin’de gerçekleşen IFA 2014 kapsamında düzenlediği basın etkinliğinde Black Veg 3G ve 4G ile Kis 3 MAX akıllı telefonlarını görücüye çıkardı. Çift SIM kart desteği bulunan Blade Veg 3G ilk olarak Almanya’dan Avrupa pazarına giriş yapacak. Blade Veg 4G ise Türkiye ile birlikte Almanya, İsveç, Belçika, Fransa, Romanya, Norveç ve Slovakya’da satışa sunulacak.

ZTE Blade Veg 3G ve 4G’de 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran bulunuyor. Kutularından Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkan iki cihazda da 2300 mAh kapasiteli pil ile GPS, ivmeölçer ve yakınlık sensörü yer alıyor. 7.8 mm. kalınlığındaki akıllı telefonların arka panelinde dokulu fiber glass malzeme kullanılmış. 4G bağlantılı model en ve boy bakımından 3G’li kardeşinden 1 mm. daha büyük konumda. Hem Blade Veg 3G’de hem de Blade Veg 4G’de 1 GB RAM mevcut.

İki cihaz arasındaki temel farklar ise diğer bileşenlerde ortaya çıkıyor. Blade Veg 3G’de dört çekirdekli 1.3 Ghz işlemci, microSD kart ile genişletilebilen 8 GB dahili hafıza, LED flaşlı 8 megapiksel oto fokus kamera ve 5 megapiksel ön kamera bulunuyor. 4G bağlantılı modeldeyse Qualcomm Snapdragon 400 işlemci ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu alanı microSD kart desteğiyle biraz daha genişletmek mümkün. Black Veg 4G’de kullanıcılara kamera konusunda iki farklı set sunuluyor. Kullanıcılar 8 megapiksel arka kameraya 1 megapiksel ön kameranın eşlik ettiği model ile 13 megapiksel arka kameraya 2 megapiksel ön kameranın eşlik ettiği model arasında seçim yapabilecek.

Bu iki akıllı telefona ek olarak, ZTE Birleşik Krallık, Almanya, Bulgaristan ve Yunanistan pazarlarında satılacak olan Kis 3 Max’ı duyurdu. Çift SIM desteği bulunan telefon, 4.5 inç FWVGA ekran, çift çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza ve 1850 mAh kapasiteli pille birlikte geliyor. ZTE Kis 3 Max’ın önünde 2, arkasında ise 5 megapiksel bir kamera bulunuyor.

ZTE Blade Veg 4G’nin Avrupa satış fiyatı 229 avro olarak belirlenirken; Avrupalı tüketicilerin Blade Veg 3G için 179 avro, KIS 3 Max içinse 99 avro ödemeleri gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER