Teknoloji

ZTE Blade V7 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zte blade v7 zte-blade-v7-on-inceleme-5 zte-blade-v7-on-inceleme-10ZTE’nin Mobil Dünya Kongresi’nde duyurduğu yeni akıllı telefonların başında Blade V7 geliyor. ZTE’nin Blade serisi çoğu mobil operatörün kendi markalı telefonları için tercih ettiği ürünlerin başında yer alır. Muhtemelen Blade V7’yi de önümüzdeki aylarda mobil operatörlerin birisinin markasını taşıyacak şekilde görebiliriz. Aynı zamanda Blade V7’nin ZTE tarafından bizzat kendi markasıyla ülkemizde satışa sunulması da ihtimaller arasında bulunuyor.

ZTE Blade V7’nin teknik özellikleri bu telefonu orta segment bir Android telefonu olduğunu açık şekilde gösteriyor. 5.2 inç ekran Full HD IPS çözünürlükle kullanıcılara fiyatına göre epey üstte bir görsel deneyim yaşatacaktır. Ekran parlaklığı ve canlılığı iyi seviyede, parlaklığın üst segment Android telefonlarının ekranları kadar yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor.

İşlemci tarafında MediaTek M6753, Mali-T720MP3 GPU kombinasyonunu görüyoruz. 2 GB RAM uygulamalar için yeterli olacaktır. Ancak 16 GB dosyalarınız, fotoğraflarınız, videolarınız için yeterli olmayabilir, bu durumda 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası işinizi görecektir. Bu yuvayı ikinci SIM kart için de kullanmak mümkün oluyor.

ZTE Blade V7 13 megapiksel, faz algılamalı otomatik odak, çift renkli LED flaş gibi özelliklere sahip bir arka kamera barındırıyor. Ön tarafta da 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera yer alıyor. 1080p Full HD video kayıt özelliğini de görüyoruz. Kamera uygulaması basit görünüyor, ancak panorama ve fotoğraf ikonlarını karıştırmak, neyin ne olduğunu anlamaya çalışmak başlangıçta karşılaşılabilecek durumlar olabilir.

Tasarım anlamında ZTE Blade V7 daha önceki Blade telefonlarının tasarımlarını bir araya getiriyor. Arka taraf bir Blade serisi telefonun türevi olan TT175’i andırırken, ön taraf da yine bir Blade serisi türevi olan Turkcell T60’ı andırıyor. Epey sağlam duran ve rahatlıkla kullanılan bir akıllı telefon olduğunu belirtmeden geçmeyelim. ZTE sağlam telefonlar üretmeyi sürdürüyor, uygun fiyata kullanıcılara tatmin edecek performansı sunmayı Blade V7 ile de sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER