Teknoloji

ZTE Axon 7 mini tanıtıldı: Snapdragon 617 işlemci ve 5.2 inç ekran

zte axon 7 miniIFA 2016’da pek çok şirket, yeni ürünlerini gün yüzüne çıkarıyor veya bazı önemli haberleri kamuoyuyla paylaşıyor. Bu şirketlerden birisi olan ZTE, popüler telefonu Axon 7’nin küçük yol arkadaşı Axon 7 mini’yi tanıttı. Yeni akıllı telefonu, makul ölçüler çerçevesinde minyatür olarak nitelemek pek mümkün değil. Axon 7 mini’de 5.2 inç ekran bulunuyor. Axon 7’de 5.5 inç ekran yer alıyordu. ZTE, yeni akıllı telefonunda özellikleri aşağıya çekerek fiyatı aşağı indirme yolunu seçmişe benziyor. Axon 7’nin yurt dışı satış fiyatının 500 doların altında olduğu göz önüne alınınca Axon 7 mini’nin uygun fiyatlı telefonlar listesindeki yeri sağlamlaşıyor.

ZTE Axon 7 mini, orijinal Axon 7’deki metal tasarımını muhafaza ediyor. Söz konusu tasarımın akıllara küçük farklara rağmen HTC One M8’i getirdiği söylenebilir. 7.8 mm. kalınlığındaki Axon 7 mini, tartıda 153 gram çekiyor. Farklı bir ses yongası kullanılsa da, Axon 7’nin önündeki hoparlörler Axon 7 mini’de de korunuyor. Parmak izi tarayıcısı ve çift SIM kart yuvası da Axon 7 mini’ye devrolan bileşenler arasında bulunuyor. Axon 7 mini de kutusundan Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemiyle çıkıyor. Ancak bu telefonun Google’ın sanal gerçeklik platformu Daydream’i desteklemesi beklenmiyor.

Tasarım unsurları ve bazı bileşenler aynı kalsa da, Axon 7 mini’de standart Axon 7’ye kıyasla daha az güçlü bileşenlere yer verildiği görülüyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 617 işlemcisie 4 GB RAM eşlik ediyor. Başlangıç modelindeki dahili depolama alanı ise 32 GB olarak belirlendi. 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera değişmiyor. Ancak ZTE Axon 7 mini, f/1.9 diyafram aralıklı 16 megapiksel arka kamera barındırıyor. Telefon yarım saatte yüzde 46’lık pil ömrü vadediyor. Cihazda 2705 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Altın rengi seçeneğinin yanına ise alternatif olarak platin grisi ekleniyor.

ZTE Axon 7 mini eylül ayı içinde satışa sunulacak

Axon 7 mini, ilk bakışta orta segmentte kaliteli bir akıllı telefon arayanlar için değerlendirmeye değer bir seçenek gibi gözüküyor. Telefon eylül ayı içinde Rusya, Almanya, İspanya, Polonya, Japonya, Avustralya, Hindistan ve Suudi Arabistan’da satışa sunulacak. Avrupa’da telefonun fiyat etiketinde 299 avro yazacak. Axon 7 mini’nin diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı konusunda ise şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER