Teknoloji

ZTE Axon 20 5G parçalarına ayrıldı, ön kamera detayları görüldü

ZTE Axon 20 5G, dünyanın ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş ilk telefonu olarak resmiyet kazanmıştı. Axon 20 5G incelemelerinin yayınlanmasının ardından şimdi de cihaz JerryRigEverything tarafından parçalarına ayrıldı. Bu işlem, Axon 20 5G’nin ön kamerasının detaylarını gözler önüne seriyor.

Videoya bakıldığında Axon 20 5G’nin ön kamera sisteminde pek özel bileşenlerin kullanılmadığı görülüyor. İki parçalı ekran sayesinde üstteki daha şeffaf kısmın altında kalan kamera sistemi, standart ön kameralardan farklı görünmüyor. Kameranın görüş açısı da videoda gösteriliyor. Akıllı telefonun parçalarına ayrıldıktan sonra hızlı şekilde birleştirilebilmesi de dikkat çekiyor.

İncelemelerde Axon 20 5G’nin genel performansı çok beğenilmemişti. Ekrana entegre ön kameranın da sıra dışı bir şey sunmadığı belirtilmişti. Ancak uzun vadede ekran içine yerleştirilmiş ön kamera sistemlerinin yaygınlaşacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Dolayısıyla bu sistemlerin mevcut hâlini görmek açısından yapılan işlem önem taşıyor.

ZTE Axon 20 5G önce Çin’de piyasaya çıkmıştı. Akıllı telefon 21 Aralık itibarıyla başka ülkelerde de satışa sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER