Teknoloji

ZTE’nin ekran altı kameralı telefonuna ait yeni fotoğraflar

ZTE'nin ekran altı kameralı telefonuna ait yeni fotoğraflar

ZTE, ekran altı kamera içeren ve 5G özellikli akıllı telefonunun seri üretimine gelecek ay itibarıyla Çin’de başlamayı planladığını duyurmuştu. Şirket şimdi de paylaştığı yeni görüntülerle telefonun ekranının gerçekte nasıl görüneceğini daha iyi şekilde anlamamıza yardımcı oluyor.

Yukarıda göreceğiniz fotoğrafta, ZTE Axon 20 5G adını taşıyan telefon görünüyor. Telefonun önünde görülebilir bir kamera yok. Ne delik ne de çentik bulunuyor. Ürün fotoğrafı ZTE’nin mobil cihazlardan sorumlu başkanı Ni Fei tarafından Çinli sosyal ağı Weibo üzerinde paylaşıldı.

Yine Fei tarafından Weibo’da paylaşılan bir başka fotoğraf ise kamerasız ekranın açıldığında nasıl görüleceğini görüyorsunuz. Oldukça temiz görünüyor, ekranın alt kenarında ise diğer kenarlara göre daha geniş bir çerçeve var. Diğer kamera türlerini temsil eden siyah noktalardan birinin Axon 20 5G’de gerçek bir görünür kamera olma şansı her zaman vardır, ancak ZTE’nin yakında çıkacak telefonu hakkında zaten iddia ettiği şey düşünüldüğünde, bu pek olası görünmüyor.

ZTE'nin ekran altı kameralı telefonuna ait yeni fotoğraflar

Ekran altı kamera teknolojileri konusunda bir şeyler yapan tek şirket ZTE değil. Oppo ve Xiaomi gibi başka telefon üreticileri de bu teknolojinin peşinden gidiyor. Ancak bu kameraların iPhone veya diğer akıllı telefonlarda kullanılan selfie kameralar kadar iyi çalışıp çalışmayacağını şu an için bilmiyoruz. Engadget, Haziran 2019’daki yazısında Oppo’nun prototipinin netlik ve renk doğruluğu bakımından hâlâ gelişim göstermesi gerektiğini belirtiyor. ZTE’nin kamerasından benzer sorunların olup olmayacağını göreceğiz.

ZTE, Axon 20 5G’nin Çin dışında herhangi bir ülkede çıkıp çıkmayacağına dair bilgi paylaşmadı. Bu nedenle eğer ekran altı selfie kamera beklediğiniz bir şeyse, bunu denemek için biraz daha sabretmeniz gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER