Teknoloji

Ekran içi ön kamerayla gelecek ZTE Axon 20 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

zte axon 20 5g

ZTE, Axon 20 5G adını taşıyan yeni telefonunun tanıtım tarihini açıkladı. 1 Eylül’de gözler önüne çıkacak telefonun ön kamerası ekranın içinde gelecek. Akıllı telefonun 6.92 inç büyüklüğünde olması beklenen OLED ekranının üzerinde çentik, delik veya başka bir şey bulunmayacak. Bu da Axon 20 5G’yi “dünyanın ilk ön kamerası ekran içine yerleştirilmiş telefonu” unvanının sahibi yapacak.

Şimdiye kadar tam ekranlı pek çok telefonda ön kamera için üstten veya yandan açılır mekanizmalar tercih edilmişti. ZTE’den önce pek çok üretici ekran içi kamera prototiplerini sergilemişti. Ancak ZTE bu teknolojiyi tüm kullanıcılarla buluşturma konusunda bir ilk olacak.

ZTE Axon 20 5G hakkındaki detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak bir sızıntı, telefon hakkında biraz da olsa fikir edinmeyi sağlıyor. Buna göre, akıllı telefonda 32 megapiksel ön kamera ile 64 ve 8 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar bulunacak.

6.92 inç büyüklüğündeki ekranın 2460 x 1080 piksel çözünürlüklü olması bekleniyor. 2.4 GHz hızında işlemci, 12 GB’ye kadar uzanan RAM seçenekleri ve 4120 mAh pil kapasitesi de telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER