Teknoloji

Zoom için dikkat çekici yeni özellikler yolda

Zoom uctan uca sifreleme apple m1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pandemi döneminde gösterdiği büyümeyle dünyanın en çok kullanılan görüntülü görüşme platformu hâline gelen Zoom, yakında platformunda sunacağı yenilikleri internet üzerinden gerçekleştirdiği Zoomtopia 2020 etkinliğinde paylaştı.

Zoom’a yakında eklenecek yeni özellikler

OnZoom: Zoom kullanıcıları için ücretli, ücretsiz ve bağış toplama etkinlikleri düzenleyebilecekleri benzersiz bir online etkinlik platformu. Etkinlik sahipleri işlerini büyütürken yeni kitlelere erişebilecek ve sisteme gelecek bağış entegrasyonu ile topluma katkıda bulunabilecek. Zoom kullanıcıları bu etkinlikleri keşfedebilecek; bilet hediyesi, favori etkinlikler ve markaları takip edebilecekleri katılımcı panosu gibi ek işlevler sunulan yeni deneyimlere kayıt olabilecekler. Özellik, bugünden itibaren ABD’deki kullanıcılar tarafından açık beta olarak kullanılabilecek ve OnZoom.com’daki WW (eski adıyla Weight Watchers) gibi önemli içerik ortakları ve KOBİ’lerin etkinliklerine katılabilecek. OnZoom hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Yeni uçtan uca şifreleme (E2EE) özelliği: Bu isteğe bağlı özellik, teknik önizleme sürümünde herkese açılırken, ücretli ve ücretsiz kullanıcılar ise gelecek hafta özelliği kullanabilecekler. Hesap, grup ve kullanıcı seviyesinde etkinleştirilebilen özellik, yöneticinin yapacağı ayarlamaya göre toplantı sahiplerince toplantı bazında etkinleştirilip kapatılabilecek. Etkinleştirildiğinde, Zoom E2EE özelliği Zoom uygulaması kullanan toplantı katılımcılarının arasındaki iletişimi, sadece bu kullanıcıların cihazlarınca bilinen kriptografik anahtarlarla şifreleyecek. E2EE ile Zoom da dahil olmak üzere, hiçbir üçüncü taraf, toplantının özel anahtarına erişim sağlayamayacak. E2EE özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Özelleştirilebilir Yazılım Geliştirme Paketleri: Zoom, geliştiricilerin ve şirketlerin Zoom platformunu kullanarak özel video tabanlı uygulamaları zenginleştirebilmelerini sağlayan ve Android, iOS ve web’de kullanılabilen SDK’larına (yazılım geliştirme paketlerine) yeni geliştirmeler ekledi. Geliştiricilerin, özelleştirilebilir bir kullanıcı arayüzü ve oturum kontrolünden faydalanarak uygulamalarına yüksek kalitede, ses ve anında mesajlaşma eklemeleri kolaylaştı. Özelleştirilebilir SDK hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Zapps: Zapps, geliştiricilerin toplantı öncesinde, esnasında ve sonrasında iş akışları veren uygulamalar hazırlamasına olanak veriyor. Zoom, toplantı deneyimine gerçek zamanlı adaptasyon için birinci ve üçüncü taraflarca geliştirilen uygulamalar sunuyor. Zapps, geliştiricilere BT dağıtımı, yönetilebilirlik, viral dağıtım ve uygulama geliştirme için hızlı ve esnek web görünümü çalışma alanı sunabilmek için tasarlandı. Özelliğin duyurusu için Zoom’a katılan 25’ten fazla iş ortağının demo videolarını zoom.us/zapps adresinde görebilirsiniz. Zapps hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Tümleşik iletişim platformu geliştirmeleri: Zoom, tümleşik iletişim platformu çekirdeğine yeni işlevler de ekledi.

  1. Sürükleyici sahneler: Sürükleyici sahneler ile toplantı sahiplerine, görüşmeleri için özel bir arka plan teması belirleme ya da katılımcı videolarının, bir sınıf ya da mahkeme ortamında herkesin paylaşabileceği bir sahneye gömülü olarak oynatılabileceği planlar oluşturma olanağı veriliyor.
  2. Zoom for Home: DTEN ME desteği, Portal uygulamasında Zoom ile Facebook ve Zoom Room uygulamaları herkese açıldı. Amazon Echo Show, TV’de DTEN, aralarında Nest Hub Max’in de olduğu Google Asistan kullanan Akıllı Ekranlar ve Yealink A20, yıl sonunda desteklenecek. HP, Lenovo ve Neat’in ek donanım teklifleri ise 2021 yılında tanıtılacak.
  3. Temassız ortak çalışma: Genişletilmiş sesli komutlar ve kişisel cihazların basitleştirilen eşleştirilmesi ile Zoom Rooms toplantı deneyimleri kontrol edilebilecek.
  4. Genişletilmiş beyaz tahta deneyimi: Mobil, masaüstü ve Rooms üzerinde sürekli ortak çalışma sağlayan beyaz tahta geliştirmeleri yapıldı.
  5. Zoom Rooms akıllı galeri: Yapay Zeka kullanan Zoom Rooms akıllı galeri özelliği, ofis içi ya da uzak katılımcılar arasında daha iyi yüz yüze iletişim sunmak için odadaki katılımcılara galeri görünümü gösterecek.
  6. Zoom Phone özellikleri: Güvenlik ekibi üyelerini ve 911 operatörlerini E911 ile simultane olarak uyaracak, Zoom Digital Signage ve Zoom Chat entegrasyonu sayesinde çalışanlar bilgilendirilirken, operatörlere yol gösterilebilecek. Diğer yeni Zoom Phone özellikleri arasında Team SMS ve yapay zeka destekli spam tespiti ve engelleme de yer alıyor.
  7. Genişletilmiş Webinar özellikleri: Reaksiyonlar, workshop (breakout) odaları, özelleştirilmiş lobiler ve brifing odaları.
  8. Video Bekleme Odaları: Toplantı sahipleri, katılımcıları bekleme odasında gördükten sonra toplantıya ekleyebilecek.
  9. Yüksek Ses Kalitesi: AI yardımıyla Zoom, Hi-Fi modunu ne zaman açacağını otomatik olarak tespit edebilecek.
  10. Kişisel çalışma alanı donanım sertifikasyonu: Uzun süreli uzaktan çalışmanın yaygınlaşması sebebiyle, Zoom donanım sertifikasyon programına kişisel iş cihazları da ekleniyor. Ek donanım türleri arasında yeni Poly Sync 20 gibi kişisel ve taşınabilir USB ve Bluetooth hoparlörler, web kameraları ve hepsi bir arada masaüstü bilgisayarlar da ekleniyor.

İLGİLİ HABERLER