Teknoloji

Zararlı Android uygulamaları isim değişikliğiyle Google Play Store’a geri dönüyor

google play store android

zararli android uygulamalariGoogle zararlı Android uygulamaları ile mücadele için son aylarda oldukça yoğun bir çaba sarfediyor. Ancak şirketin önünde hâlâ gidecek çok uzun bir yol var gibi görünüyor. Güvenlik şirketi Symantec, daha önce Google Play Store’dan çıkarılan 7 zararlı uygulamanın yeni bir yayıncı ve isimle yeniden mağazaya döndüğünü belirtti.

Üretkenlik uygulaması şeklinde gösterilen ve kendilerini gizlemek için Google’ın orijinal görsellerini bile kullanan bu zararlı uygulamalar, 4 saat boyunca mağazada kaldıkları takdirde web sitelerinde bu uygulamaların reklamlarını görmek de mümkün oluyor.

Söz konusu 7 uygulama, Google tarafından yeniden mağazadan kaldırıldı. Yazılım devinden şimdilik konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

Zararlı Android uygulamaları ile mücadele konusundaki çalışmalar iyi niyetli olsa da, mevcut sonuçların rahatsız edici olduğu bir gerçek. Zararlı yazılımların Google Play Store’a sızması sıra dışı bir durum değil. Ancak uygulamaların küçük değişikliklerle Google Play Store’a dönüşüne daha önce pek rastlanmadığını belirtmek gerekiyor. Symantec’in bulguları, zararlı yazılımlarla mücadelenin uygulamayı Google Play Store’dan kaldırmakla son bulmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER