Teknoloji

Google zararlı Android uygulamalarıyla mücadelesini sürdürüyor

google play store reklam facebook

Google‘ın uygulama mağazası Play Store, milyonlarca faydalı uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Ancak mağazada, sayıları az da olsa, kötü niyetli kişilerce hazırlanmış zararlı ve sahte uygulamalar da bulunuyor. Bir süredir Play Store’u bu uygulamalardan arındırmaya çalışan Google, mağazayı uygulama güncellemelerinin dağıtımı için de kullanıyor. Kötü niyetli uygulamalara karşı savaş açan internet devi, bu doğrultuda reklam yolsuzluğuna karışan büyük ölçekli geliştiricileri cezalandırmaktan da geri kalmamıştı.

Google’a zararlı uygulamalara karşı mücadelesinde yeni ortaklar da katılmış gibi görünüyor. İnternet devi, yeni iş ortaklarını güvenlik şirketleri arasından seçti. ESET, Lookout ve Zimperium ile App Defense Alliance (Uygulama Savunma Birliği) isimli yeni bir yapılanma kuran şirket, zararlı uygulamaları kullanıcılara erişmeden önce tespit edip Play Store’dan çıkarmayı hedefliyor.

Yeni işbirliği çerçevesinde Google’ın ortaklarının güvenlik sistemlerinden gelen bilgiler, Google’ın Play Protect tespit sistemine entegre edilecek. Buna ek olarak, iş ortakları uygulama tehditleriyle ilgili verileri de mercek altına alacak ve daha fazla sayıda zararlı uygulamanın yayınlanmadan tespiti için çalışacak.

Google çalışmalarında güncel teknolojilerden yararlanıyor

Google’dan yapılan açıklamada, tespit işlemi için makine öğrenmesi ve statik ile dinamik analizlerden yararlanabileceği belirtildi.

Google’ın ve App Defense Alliance’taki ortaklarının yapacağı çalışmalar, son zamanlarda eskisinden daha önemli hâle gelmiş durumda. Zararlı uygulama araştırmacısı Lukas Stefanko, kısa süre önce Play Store’da 172 zararlı uygulama olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER