Manşetler

Yurt dışından telefon getirme süresi 3 yıla çıkarıldı

yurt disindan telefon getirme

Bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayınlanan 1111 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yurt dışından telefon getirme süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişiklik, yurt dışından yolcu ile birlikte getirilen ve kayıt ettirilen cep telefonları için kayıt süresi 3 yıla yükseldi.

Şimdiye kadar, yurt dışından gelirken beraberinde bir cep telefonu getiren kullanıcılar 2 yıl boyunca pasaportlarına başka bir telefon kayıt ettiremiyordu. Yasada yapılan değişiklikle birlikte bu süre 3 yıla çıktı. Yasada yapılan değişiklik yabancı misyon görevlilerini kapsamıyor.

Yurt dışından telefon getirme süresinde değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı Kararı, posta ücretlerini de postanın geldiği ülke ve birimleriyle orantılı olarak artırıyor. Avrupa ülkelerinden posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile gelen kıymeti 1500 avroyu aşmayan kullanıma mahsus eşyalar için yüzde 18 vergi alınacak. Diğer ülkelerden gelen ürünler içinse bu oran yüzde 20 olacak. Kitap ve benzeri yayınlar da ise vergi tahsili olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER