Teknoloji

YouTube’un sinema filmleri yayınlama planı

Teknoblog.com – Bizim YouTube hasretimiz altı ayı bulacakken, YouTube ses getirecek yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. CNET’ten Greg Sendoval’a göre yakın bir gelecekte YouTube’a tam uzunlukta sinema filmleri gelecek. Sendoval, pazarlıklar hakkında bilgisi olan iki uzmana dayandırarak söylüyor ki, Google Hollywood’un büyük film şirketleri ile pazarlık halinde…

Bu filmler reklamlarla karşılanacak. Reklamlar filmin başına ya da sonuna konacak. Google bu filmler için yeni bir reklam formatı da geliştirebilir.

Google’ın YouTube’un masraflarını karşılarken zorlandığı biliniyor. YouTube her ne kadar kullanım açısından Google’ın en başarılı uygulaması olsa da (birçok kullanıcı YouTube’da Yahoo üzerindekinden daha fazla arama yapıyor), Google’a en çok zarar ettiren uygulamaların da başında geliyor.

YouTube’un video kalitesi, Vimeo ve diğerleri gibi rakipleriyle ya da TV şovu ve film alanına yönelen Hulu ve Joost ile  karşılaştırıldığında biraz geri kalıyor. Ayrıca, YouTube’un bu girişiminin başarılı olması için filmlerin de iyi seçilmesi gerekiyor.

YouTube’un film endüstrisini baştan çıkarmaya çalışması da ilginç. Google senelerdir film endüstrisi ile çalkantılı bir ilişki içerisinde oldu ve YouTube’da yer alan film ve TV görüntüleri nedeniyle çoğunlukla karşı taraftan suçlamalara maruz kaldı. Ancak, YouTube’daki katma değerli ve lisanslı içerik Google’ın potansiyel içerik hakkı sorunlarını atlatmasını sağlayabilir.

Google için bir başka seçenek de film stüdyolarından koruyucu lisans almak olabilir. Bu durum kullanıcıların bu film stüdyolarının içeriğini rahatlıkla paylaşmasına olanak sağlamanın yanı sıra Google’un da reklam satmasına katkıda bulunacaktır.

İLGİLİ HABERLER