Teknoloji

YouTube’un mini oynatıcısı masaüstüne geldi

youtube mini oynatıcı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube videolarını izlemek için bilgisayarlarını kullananları rahatlatacak bir adım geldi. Tarayıcı için mini oynatıcı en sonunda masaüstü kullanıcıları için sunuldu.

YouTube videolarını mobil uygulamalar üzerinden izleyenler uzun zamandır mini video penceresinin sunduğu kolaylıktan faydalanıyordu. Masaüstüne gelen araç kullanıcılara bir taraftan video izlerken bir taraftan da başka videolarda gezinme imkanı verecek.

Facebook’un video oynatıcısında da benzer bir özellik var. Video ekranın kenarında küçük bir pencerede oynamaya devam ederken Haber Kaynağı içinde aşağı doğru kaydırarak gezinebilirsiniz.

İzleyiciler “x” işaretine tıklatarak veya klavyelerindeki Esc tuşuna basarak mini oynatma penceresini kapatabilirler. Ayrıca çalma listelerini, çalma sırasını ve sıradaki videoları, mevcut video ekranın sağ alt köşesindeki mini oynatıcıda oynamaya devam ederken, kontrol edebilirsiniz.

YouTube videolarını bilgisayarları üzerinden yoğun biçimde izleyenler için bu güncelleme deneyim kalitesini çok daha yüksek seviyelere taşıyacaktır. Bir yandan video izlemeye devam ederken bir taraftan da yenisini arama imkanı elde etmek, mobil uygulamalar için çıktığında da büyük bir gelişim olarak nitelendirilmişti.

YouTube’un mini oynatıcı penceresi nasıl kullanılır?

youtube mini oynatıcı

Mini oynatıcıyı kullanmak için, fare imlecini videonun alt kısmına götürün. Ekranın sağ alt köşesindeki ikonlar içinden mini oynatıcıyı seçin. Video ekranın sağ alt köşesinde küçültülmüş şekilde oynatılmaya devam edecektir.

İLGİLİ HABERLER