EğlenceManşetler

YouTube yeni logo ve tasarım ile kullanıcılarının karşısında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Müzikten canlı yayına kadar YouTube faaliyete geçtiği 12 yıldan bu yana birçok değişiklik geçirdi.

Google’ın internet üzerinden içerik yayın platformu sonsuz sayıda kedi videosunun izlendiği bir ortam olmanın ötesine çoktan geçti. Şimdi bu servis önemli tasarım değişiklikleri ve yeni işlevlerle yeni bir dönemin kapısını açıyor.

Google bir süre önce YouTube’un yeni tasarımını beta olarak ilgilenen kullanıcıların erişimine açmıştı. Bu tasarım beta süreci epey ilgi görmüştü. Şimdi tüm kullanıcılar bu yenilenen tasarıma erişim imkanı yakalıyor.

YouTube, sadece kullanıcı arayüzünü yenilemekle kalmıyor, aynı zamanda yeni bir logoyla da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yeni logo ile birlikte “tube” markası hem masaüstü hem de mobil cihazlarda daha rahat okunur hâle geliyor.

youtube yeni logo

Mobil tarafta YouTube şimdi dikey video da destekliyor. Böylelikle izleyiciler, özellikle akıllı telefonlarla çekilmiş düşey yönlü videoları cihazlarını çevirmeden veya kenarlarda büyük siyah çubuklar görmeden izleme fırsatını elde ediyor.

Öte yandan navigasyon için eklenen sekmeler ve daha okunaklı kılınan içerikler de yeniden düzenlenerek en beğenilen videolara ulaşılması kolaylaştırılmış.

YouTube’a masaüstü veya dizüstü bilgisayardan girmeyi tercih edenlerin beğendiği bir özellik olan video oynatma hızını değiştirme özelliği mobile de geliyor. Böylelikle arzu edenler yaklaşık bir saat uzunluktaki bir dersi ya da açık oturumu 30 dakika gibi yarı uzunluğa indirip izleme fırsatına sahip olacaklar.

Masaüstünden bahsetmişken, YouTube’un mobil olmayan versiyona da Material Design dili geliyor. Böylelikle daha sadece ve akıcı bir görünüm masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarına da sunuluyor.

Yeni tasarımın getirdiği ek özelliklerden bir tanesi de “Koyu Tema” oluyor. Koyu tema açıldığında beyaz renkli arka plan siyaha dönüyor. Doğal olarak metinler de beyaz renge dönüşüyor.

YouTube koyu temanın sinema tadında bir izleme deneyimi yaratacağının altını çiziyor. Bununla birlikte gece vakti YouTube’da gezinmeyi sevenler arka planın beyaz ışığının gözde yaratacağı olumsuz etkinin önüne geçmiş olacaklardır. Yani, YouTube koyu tema özellikle geceleri video sitesinde takılmayı sevenlerin hoşuna gidecektir.

YouTube’un yeni tasarımını ve logosunu şimdi mobil veya masaüstünde görebilirsiniz. Aşağıdaki video sayesinde yeni tasarımı ve özellikleri daha da yakından tanımanız mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER