Teknoloji

YouTube web sitesine “izlemeye devam et” özelliği

youtube

YouTube’un web üzerinde video izlemek için kullanılabilen şık bir mini oynatıcısı var. Ve şimdi bu oynatıcı telefonunuzdan veya diğer cihazlardan izlediğiniz videoları hızlı bir şekilde “izlemeye devam etmenize” izin verme imkanı sunuyor.

Bir videoyu izlemenin tam ortasındaysanız ve bu sırada YouTube iOS veya Android uygulamasından çıkarsanız, web’de YouTube’u açtığınızda sağ alt köşede o videoyu görüntüleyebileceksiniz. Mini oynatıcı, siz duraklatmadan yaklaşık bir saniye önce kadar videoyu yükler. Video başlığının altında kanal adı yerine “İzlemeye devam et” ifadesi gösterilir.

Oynat düğmesine dokunmak, videoyu küçültülmüş görünümde otomatik olarak başlatır. Herhangi bir yere tıklamak ise tam video sayfasını açacaktır.

youtube web sitesi izlemeye devam et
Görsel: 9to5Google

Bu basit devamlılık özelliği, Android TV için YouTube’da ve muhtemelen diğer televizyon setlerindeki YouTube uygulamalarında izlediğiniz videoyu duraklattıysanız da çalışacaktır. YouTube mobil uygulamaları için “İzlemeye devam et” seçeneği olmadığından, bu özellik ters yönde çalışmıyor gibi görünüyor.

9to5Google bu özelliği geçen haftanın başlarında keşfettiğini, şimdiyse daha fazla kullanıcının cihazlarında bu özelliği gördüğünü söyledi. Tabii ki, bu özelliğin çalışması için cihazlara aynı Google Hesabı ile giriş yapılması, böylelikle izleme geçmişinin cihazlar arasında eşzamanlanması gerekiyor.

YouTube tarafından getirilen bu yeni yöntem, “Kitaplık” sayfasından devam edip “Geçmiş” bölümünü kontrol etmekten veya videoyu “Daha sonra izle”ye elle eklemek zorunda kalmaktan daha hızlıdır. Bu süreklilik özelliği, Chrome’da “Diğer cihazlardan sekmeleri” görme yeteneğini de biraz olsun andırıyor.

İLGİLİ HABERLER