Teknoloji

YouTube şimdi bir videonun en çok izlenen bölümlerini gösterecek

youtube sıra

YouTube bundan böyle web oynatıcısında ve mobil uygulamalarında videoların en çok tekrarlanan kısımlarını öne çıkaracak. Bu özellik daha önce YouTube Premium aboneleri için bir deneme olarak mevcuttu, ancak çarşamba günü itibarıyla tüm kullanıcılar için kullanıma sunuluyor.

Bir videonun en popüler kısımlarını, ilerleme çubuğunun arkasında görünen bir grafikten tanımlayabileceksiniz. YouTube, “Grafik yüksekse, videonun o kısmı sık sık tekrar oynatılmıştır. O anları hızlıca bulmak ve izlemek için grafiği kullanabilirsiniz.” diyor.

Bu basit işlevin izleyicilerin dikkatini nasıl bölebileceğini, tam olarak ne görmek istediklerini veya içerik oluşturucuların çalışmalarını nasıl yönlendirebileceğini anlamakta yararlı olabilir. Ancak bazı YouTube yapımcıları, bunun bir tür baskı yaratabileceğini düşünüyor.

youtube

Şirket bu özelliği, uzun videoları daha yönetilebilir ve erişilebilir parçalar halinde sunmaya çalışan bir güncelleme paketinin parçası olarak duyuruyor. Geçen yıl kullanıma sunulmaya başlanan, ancak resmi olarak duyurulmamış, video bölümlerini döngüye almanın yeni bir yolu ve Premium aboneler için, kullanıcıların bir videoda tam olarak izlemek istedikleri anı aramasını sağlayacak bir test özelliği de mevcut. Bunlar, YouTube’un “bölümler” özelliğiyle de  birlikte çalışıyor ve bu da içerik oluşturucuların videoları parçalara ayırmasına olanak tanıyor.

YouTube, kendisini web’deki uzun biçimli videonun ana noktası olarak kabul ettirdi. Buna rağmen şirketin, hakim olduğu alanda daha iyi bir deneyim sunmak için çabaladığını görmek güzel. TikTok’un sayesinde giderek popüler hâle gelen kısa uzunluktaki video formatına YouTube, Shorts’un dışında bu gibi küçük özelliklerle de uyum sağlamaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER