Eğlence

YouTube videolarında bilgi notlarının yerini kartlar alıyor

youtube-180315

YouTube videolarını mobil cihazlar üzerinden izleyenler, video üzerinde beliren çeşitli bilgi notlarından da kaçınmış oluyordu. Ancak mobil cihazların oluşturduğu bu güvenli liman ortamının da sonu gelmişe benziyor. Videolara yerleştirilen ve kullanıcılara kanala abonelik veya başka bir videoya geçiş imkanı sağlayan bilgi notlarının yerini yeni bir kart sisteminin alacağını açıkladı.

Yeni kart sistemi hem mobilde hem masaüstünde çalışacak. Video sahipleri için kart oluşturma süreci şimdiden başlarken, YouTube’dan yapılan açıklamada Google Asistan tarzı kartların ”en az videolar kadar güzel” bir formata sahip olacağı belirtildi.

İçerik sahipleri videolarına ürün satışı, bağış kampanyası, diğer videolar, YouTube video listesi üyeliği ve web sayfası bağlantıları içeren kartlar ekleyebilecek. Videolar düşey formatta izlenirken kartlar kapatılana dek videonun tanım ve yorumlarının yerini alacak.

Kartlar videonun istenilen noktasına yerleştirilebilecek ve mobil cihazlarda da sorunsuz biçimde çalışabilecek. YouTube’un kartları eski bilgi notlarına göre daha rahatsız edici olacağa benzese de, daha şık gözükecekleri konusunda da bir fikir birliği oluşmuş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER