Teknoloji

YouTube’dan telif sorunlarının hızlı çözümü için yeni araç

youtube orijinal icerik reklam

YouTube Studio için hazırlanan son güncelleme, kullanıcılara telif hakkı anlaşmazlıklarıyla uğraşmanın daha kolay bir yolunu sunuyor. Yeni güncellemeyle içerik sahiplerinin telif problemlerini doğrudan dijital arka uç çalışma alanlarında çözmesi mümkün hâle geliyor. İçerik sahipleri, videolarındaki telif hakkı bakımından sorunlu bölümleri dijital ortamda çıkarabiliyor.

“Desteklenmiş Kısaltma” adını taşıyan özellik, YouTube Studio için hazırlanan son güncellemenin en önemli yeniliği olarak öne çıkıyor. Hâlihazırda videoların telif hakkı bakımından sorunlu bölümünün başlangıç ve bitiş noktaları, sistem tarafından otomatik olarak belirleniyor. YouTube ekibi bu noktaların içerik sahibi tarafından ayarlanabilmesi konusunda da çalışmalar yürütse de, henüz böyle bir imkan sunulmuş değil.

İçerik sahipleriyle müzik şirketleri veya üçüncü taraflar arasındaki telif anlaşmazlıkları, YouTube’un en önemli problemleri arasında yer alıyor. Video paylaşım platformu, içerik oluşturucularının sürekli olarak telif hakkı ihlâli suçlamalarıyla karşılaşmamaları adına farklı şirketlerle çalışıyor. Ancak bu süreç YouTube adına çok da kolay ilerlemiyor. Platformdaki içerik oluşturucuları geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış ve Universal Music Group gibi şirketlerin telif hakları konusunda “fazla hevesli” bir tavır içinde olduğunu belirtmişti.

youtube telif

YouTube telif sorunları için 2020’de yeni güncellemeler yapacak

YouTube’un Studio’da içerik oluşturucularına sunduğu yeni imkanlar bununla sınırlı kalmıyor. İçerik sahipleri bundan böyle Studio’daki video akışlarını telif uyarısı alan videolarına göre sıralayabilecek. Studio’nun gösterge panelinde de telif uyarısı alan videoları doğrudan görmek mümkün olacak.

YouTube’dan yapılan açıklamada, 2020 boyunca telif hakkı ihlâli problemlerinin çözümü için daha fazla güncellemenin yayınlanacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER