Teknoloji

YouTube Shorts yapay zeka ile videolar için arka plan oluşturacak

youtube shorts

Google, Gemini hizmetini geliştirmeye devam ederken yapay zekayı diğer ürünlerine dahil etmenin yeni yollarını buluyor. Şirket şu anda yapay zekanın gücünden sanatsal olarak yararlanan yeni bir YouTube Shorts özelliğini test ediyor. Test grubundaki kullanıcılar, yapay zekanın, videolarının arka planı olarak ayarlayabilecekleri görüntüler ve videolar oluşturmasını sağlayabiliyor.

Google, yeni eklenen AI yeşil ekran deneyini vurgulayan bir YouTube destek belgesi paylaştı. Dream Screen isimli bu özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcıya sunuluyor ve bu kullanıcıların metin istemlerini kullanarak resim ve video oluşturmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar daha sonra AI tarafından oluşturulan medyayı Shorts’larının arka planı olarak ayarlayabilir.

Google’ın destek belgesinde şu ifadeler yer alıyor: “Bir sonraki kısa videonuzun arka planının büyülü bir gökkuşağı çiçek ormanı veya tropik bir adadaki şık bir otel havuzu olmasını istiyorsanız araca ‘büyülü gökkuşağı çiçek ormanı’ veya ‘tropikal bir adadaki süslü otel havuzu’ yazıp izlersiniz hayal gücünüz hayat buluyor!”

Yeni YouTube Shorts özelliği yıl bitmeden daha çok kullanıcıya açılacak

Dream Screen özelliğinin sizin tarafınızda mevcut olup olmadığını kontrol etmek için Shorts oluşturucusunda Yeşil Ekran menüsüne gidebilirsiniz. Eğer mevcutsa, ilgili yeşil ekran içeriğini oluşturmak için İngilizce istemleri yazmaya devam edebilirsiniz. Kullanım kolaylığı göz önüne alındığında Dream Screen, YouTube’u kısa video oluşturmak için en iyi mobil uygulamalardan biri haline getiriyor.

Tüm Google denemeleri gibi bu özelliğin de herkese açık mı yayınlanacağını yoksa kullanımdan mı kaldırılacağını tahmin etmek imkansız. Ancak şirket, yılın sonuna doğru bu özelliğin kullanılabilirliğini daha da fazla içerik oluşturucuya açmayı planladığını belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER