Eğlence

YouTube Robert Downey Jr. ile yapay zekâyı anlatacak

youtube robert downey jr.

Yapay zekâ hakkında soruları olanların veya yapay zekânın ne olduğunu daha iyi anlamak isteyenlerin imdadına YouTube yetişiyor. Popüler video platformu, “The Age of A.I.” (Yapay Zekâ Çağı) adını taşıyan yeni Originals dizisinde meraklıların sorularına yanıt vermeyi amaçlıyor. YouTube, bu yolculuğa Robert Downey Jr. ile çıkıyor.

Ünlü oyuncu, makine öğrenmesi ve bilgisayar görüşü gibi kavramların üzerindeki gizem perdesini kaldırırken, bir yandan da yapay zekâ alanındaki en son ilerlemeleri izleyicilere aktarıyor.

Belgesel dizisinin “How Far is Too Far?” (Ne kadar uzak çok uzaktır?) isimli ilk bölümünde Robert Downey Jr., izleyicilere Soul Machine CEO’su Mark Sagar’ı tanıtıyor. King Kong ve Avatar gibi fillerin yapım sürecinde görev alan bir özel efekt sanatçısı olan Sagar, hareketli yüzler oluşturma konusundaki maharetini Black Eyed Peas’ten will.i.am. için yapay zekâ destekli bir dijital avatar oluşturmakta kullanmıştı.

Dizinin ikinci bölümünde ise izleyicilere Google’ın I/O 2019’da sergilediği konuşma yardımı aracı Project Euphonia anlatılıyor. Bu bölümde ALS’den muzdarip olan ve bu nedenle yürümekte ve konuşmakta sıkıntı çeken Amerikan futbolu oyuncusu Tim Shaw da yer alıyor. Euphonia’nın prototipinin nasıl çalıştığı ve Shaw’un Google’a ses kaydı alma konusunda nasıl yardımcı olduğu anlatılıyor. Kısacası bu bölümde yapay zekânın sağlık alanındaki kullanımına odaklanılıyor.

YouTube Robert Downey Jr. tarafından sunulan belgeseli tüm kullanıcılarına açıyor

Google’ın YouTube Originals içeriklerini tüm kullanıcılarına açma kararı sayesinde Premium abonesi olmayanlar da The Age of A.I. belgeselini izleyebilecekler. YouTube’dan yapılan açıklamada, yeni bölümlerin her hafta düzenli olarak yükleneceği belirtildi. Premium aboneleri ise ilk dört bölümü anında izleyebilecek. 15 Ocak’tan itibaren Premium aboneleri belgeselin diğer bölümlerine de ulaşabilecek.

YouTube, Robert Downey Jr. tarafından sunulan The Age of A.I. belgeselini YouTube Learning kanalında izleyicilerin karşısına çıkarıyor. Geçtiğimiz hafta duyurulan Creators for Change dizisi de bu kanalda izleyicilerle buluşacak. Bu dizinin ilk bölümünde eski ABD First Lady’si Michelle Obama, izleyicilerin karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER