Teknoloji

YouTube’un reklam engelleyicilerle mücadelesi izleme deneyimini olumsuz etkiliyor

youtube podcast kanal mağazası

İnternet tarayıcısı olan Google Chrome yerine Mozilla Firefox veya Microsoft Edge kullanan bazı YouTube izleyicileri, her video yüklemeye çalıştıklarında beş saniye beklemek zorunda kaldıklarını belirten paylaşımlar yapıyor. Reddit ve diğer çevrimiçi forumlarda paylaşılan ekran kayıtları, kullanıcılar bir videoya sayfa yüklenmeden önce tıklattıklarında ekranın kısa bir süre için karardığını gösteriyor. Ancak Chrome’a geçiş yapıldığında bekleme süresinin ortadan kalktığı görülüyor.

YCombinator ve Reddit’te yapılan bazı paylaşımlar, video platformunun reklam engelleyicileri engellemeye yönelik mekanizmasının gecikmelere neden olduğunu gösteriyor. Google tarafından Android Authority sitesine gönderilen açıklamada, kullanıcıları reklam engelleyicilerden vazgeçmeye yönlendiren bir sistemin uygulandığı doğrulandı. Şirket, reklam engelleyici yüklemiş olan kullanıcıların internet tarayıcılarından bağımsız olarak “yetersiz görüntüleme deneyimi yaşayabileceği” uyarısında bulundu.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Dünya çapında çok çeşitli içerik oluşturuculardan oluşan bir ekosistemi desteklemek ve milyarlarca kişinin YouTube’daki favori içeriklerine erişmesine olanak sağlamak için, reklam engelleyicileri etkinleştirilen izleyicileri YouTube’da reklamlara izin vermeye veya reklamsız bir deneyim için Premium’u denemeye teşvik etmek üzere bir çalışma başlattık. Reklam engelleyicilerin yüklü olması, kullandıkları tarayıcıdan bağımsız olarak optimumun altında görüntüleme deneyimi yaşayabilir.”

YouTube’un reklam engelleyicilerle mücadelesi bu yıl başlamıştı

YouTube bu yılın başları itibarıyla reklam engelleyicilere karşı sıkı önlemler almaya başlamıştı. Kısa bir süre önce de reklam engelleyicileri devre dışı bırakmayanların video izlemelerinin önüne geçilmişti. Bütün bunların Premium aboneliklerinin sayısını artırıp artırmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER