Eğlence

YouTube uygun fiyatla reklamsız video izleme deneyimi yaşatan Premium Lite paketini sonlandırıyor

youtube premium lite

YouTube Premium pek çok imkan sunsa da, bunlar arasında öne çıkan reklamsız video izleyebilmek oluyor. YouTube Premium Lite paketinin de en büyük pazarlama silahı, daha az para ödeyerek reklamsız video izleyebilmekti. Ancak Google bu paketi sonlandırma kararı aldı.

Google söz konusu paketi 2021’in ortalarında duyurmuştu. Bu pakette çevrimdışı izleme, arka planda oynatma veya YouTube Music’e erişim gibi özelliklere yer verilmemiş ve sadece reklamsız video izleme imkanı sunulmuştu. Standart YouTube deneyiminden tek farklı reklamsız videolar olan Premium Lite, Avrupa’da Premium paketin yarı fiyatı, yani aylık 6.99 avro karşılığında kullanıcılara ulaşıyordu.

Premium Lite’ın kullanım sahası hiçbir zaman çok fazla genişlememişti. Google bu seçeneği sadece Belçika, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve İsveç’de kullanıcılarla buluşturmuştu. Şirket, bu ülkelerdeki abonelerine kararını bir e-postayla bildirdi.

Söz konusu e-postada şu ifadeler yer alıyor: “25 Ekim 2023’ten sonra Premium Lite sürümünüzü artık sunmayacağımızı bildirmek için yazıyoruz. Bunun hayal kırıklığı yaratan bir haber olabileceğinin farkında olsak da kullanıcılarımızdan, yaratıcılarımızdan ve iş ortaklarımızdan gelen geri bildirimleri dikkate alarak Premium Lite’ın farklı sürümleri üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.”

YouTube Premium Lite’ın yerini alacak bir paket kullanıcıları sevindirecektir

YouTube Premium Lite için yolun sonu gelse de, Google bu paketin farklı sürümleri üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtiyor. Bu çalışmaların son kullanıcılara yansıyan sonuçlarının olup olmayacağı konusunda şimdilik bir şey söylemek zor. Ancak Google’ın kısa süre önce YouTube Premium fiyatlarına yurt dışında ilk kez zam yaptığını düşününce daha uygun fiyatlı paketlerin kullanıcıları sevindireceği rahatlıkla tahmin edilebilir.

İLGİLİ HABERLER