Eğlence

YouTube Premium’un ABD fiyatı sessiz sedasız zamlandı

youtube premium türkiye

Google, ABD’de YouTube Premium hizmetinin aylık abonelik ücretini sessiz sedasız artırdı. İnternet devinin zammını 9to5Google sitesi ortaya çıkarırken, servisin aylık abonelik ücreti 12 dolardan 14 dolara yükseldi. 120 dolar olan yıllık abonelik fiyatı ise 140 dolara çıktı. Yıllık abonelik, kullanıcılara aylık aboneliğe kıyasla 28 dolar tasarruf etme imkanını sunuyor.

YouTube Music Premium’un aylık abonelik ücreti ise 10 dolardan 11 dolara çıktı. Fiyat artışları için YouTube’dan resmi bir açıklama yapılmadığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Premium abonesi olmak YouTube videolarını çevrimdışı izleme ve arka planda oynatma gibi imkanlar sunuyor. Buna ek olarak, bazı platformlarda yüksek kaliteli 1080p videolar izlemek için de Premium abonesi olmak gerekiyor.

Türkiye’deki fiyatlarda şu an için bir artış söz konusu değil. Türkiye’de Premium aboneliklerine son olarak geçtiğimiz yılın ekim ayında zam yapılmıştı. Bu zammın ardından öğrenci aboneliğinin aylık fiyatı 19,49 TL, bireysel plan 29,99 TL, aile planı ise 59,99 TL olmuştu. O tarihte dolar kuru 18,5920 TL seviyesindeyken şu anda 26,9293 TL seviyesinde. Dolayısıyla Türkiye fiyatlarında da bir artış yapılması sürpriz olmayacaktır.

YouTube Premium 2022’de 30 milyon yeni abone kazanmıştı

Geçtiğimiz kasım ayında paylaşılan verilere göre, YouTube Premium bir yılda 30 milyon yeni abone kazanmıştı. Özellikle gençler için televizyonun yerini alan YouTube’da reklamlarla bölünmeyen bir deneyim yaşamak, pek çok kişi için daha önemli hâle geliyor. Bu fiyat artışlarının Premium’a olan ilgiyi nasıl etkileyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER