Eğlence

YouTube Originals içeriklerinin büyük kısmını sonlandıracak

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Originals adıyla sunduğu orijinal içeriklerinin büyük kısmını sonlandırma kararı aldı. Şirketin orijinal içerik katalogunda diziler, eğitim videoları, müzik ve eğlence programları yer alıyor. Konuyla ilgili açıklamayı YouTube yöneticisi Robert Kyncl, Twitter hesabı aracılığıyla yaptı.

Bundan böyle sadece YouTube Çocuk Fonu ve Siyah Sesler Fonu kapsamındaki orijinal içerikler desteklenecek. Siyah Sesler Fonu 2020’de kurulmuş ve platformdaki Siyah içerik yapımcılarını desteklemek için 100 milyon dolarlık yatırım sözü verilmişti.

Kyncl’in açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Hızlı büyüme yeni fırsatları beraberinde getiriyor. Artık yatırımlarımız daha fazla yapımcı için pozitif etki yaratabiliyor. Bunlar arasında Yapımcı Shorts Fonu, Siyah Sesler Fonu ve Canlı Alışveriş programları bulunuyor.”

YouTube Originals programına yönelik yaklaşım yıllar içinde başka değişimlerden de geçmişti. 2016’da Susanne Daniels tarafından başlatılan programda içerik yapımcıları tarafından hazırlanan dizi ve filmlere yer verilmesi planlanmıştı. 2017’de sadece abonelerin erişebildiği orijinal içeriklerin ilk sezonlarının 250 milyon izleyiciye ulaştığı açıklanmıştı. YouTube, Katy Perry ve Kevin Hart gibi ünlü isimlerin de göründüğü bazı orijinal içerikleri de reklamlarla birlikte ücretsiz olarak sunmuştu.

Ancak aradan geçen altı yıllık dönemde YouTube popüler içerikler oluşturma konusunda pek başarılı olamadı. Buna ek olarak, dünyanın en popüler video platformu olan YouTube’a orijinal içeriklerin stratejik açıdan nasıl bir fayda sağladığı da pek net şekilde görülemedi.

YouTube Originals programını hayata geçiren Susanne Daniels’ın önümüzdeki mart ayında şirketten ayrılacağı açıklanırken, YouTube’un mevcut sözleşmelerinin yükümlülüklerini yerine getireceği de belirtildi.

İLGİLİ HABERLER