Teknoloji

YouTube Oculus Go uygulaması yakında yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Oculus Go mobil sanal gerçeklik başlığı için hazırladığı uygulamanın yakında yayınlanacağını açıkladı. Böylelikle Oculus‘un tüm mobil ekosistemi üzerinde YouTube deneyimini yaşamak mümkün olacak. Konuya ilişkin duyuru Quest sanal gerçeklik başlığının da tanıtıldığı Oculus Connect konferansında yapılırken, şirket kesin bir yayın tarihi paylaşmadı.

YouTube Oculus Go uygulamasıyla birlikte Oculus’un tüm mobil başlıklarında bir YouTube VR uygulamasına ulaşmak mümkün olacak. Temelini Oculus’un oluşturduğu Samsung Gear VR başlıklarına YouTube uygulaması yaz aylarında eklenmişti.

Oculus Rift için yayınlanan SteamVR uygulaması da kullanıcılara YouTube’a erişim imkanı sağlıyor. Yeni uygulama, Google’ın YouTube’u Daydream VR mobil platformu için bir satış noktası görme tutumundan da vazgeçtiğini gösteriyor.

YouTube Oculus Go uygulaması, Oculus Go üzerindeki video deneyimi için duyurulan tek yeni gelişme değil. Bundan böyle kullanıcılar sanal gerçeklik deneyimlerini başka ekran ve akıllı telefonlara da kolaylıkla yansıtabilecek. Buna ek olarak, Oculus Venues içinde kullanıcılara yeni içerikler sunulacak.

İLGİLİ HABERLER