Eğlence

YouTube sadece mobil platformlarla televizyonlardan daha fazla kişiye ulaşmayı başarıyor

youtube go

youtube-logo-140415

New York’ta reklamverenler için düzenlenen bir etkinliğe katılan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, YouTube’un 18-49 yaş grubundaki mobil izleyici sayısının TV kanallarının izleyici sayısından fazla olduğunu belirtti. YouTube geçtiğimiz yıl erişilen kişi sayısı konusunda TV kanallarını geride bırakmayı başardığını açıklamıştı. Bahsi geçen başarıları yakalamanın kolay olmadığını belirten Wojcicki, ortada ciddi bir emek ve ölçüm süreci bulunduğunu da vurguladı.

Tam rakam paylaşmayan YouTube CEO’su, ziyaretçi sayısının geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 oranında, sitede geçirilen zamanın ise yüzde 50 oranında arttığını dile getirdi. 10 yılı geride bırakan video paylaşım servisi için söz konusu rakamların fazlasıyla etkileyici olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yıldızlarını iyice parlatma konusunda çeşitli projeler geliştiren YouTube’un bu verilerden de cesaret aldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

YouTube’un mobil platformlardaki başarısı Google için de iyi haber anlamına geliyor. Şirket geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği finansal sonuç değerlendirme toplantısında, mobil reklamlardaki sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü açıklamıştı. Google’ın masaüstündeki reklam performansını sergileyemediği mobil platformlarda YouTube bayrağı yukarıda tutmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER