Teknoloji

YouTube masaüstü sitesine dokunmatik ekran dostu düzenlemeler

youtube masaüstü web sitesi

YouTube masaüstü web sitesini güncelleyerek onu dokunmatik ekranlı cihazlarla daha rahat kullanılabilir hâle getirdi. Güncellenmiş sitede, üç noktalı menüde birtakım oynamalar yapılırken ikon büyüklükleri de artırıldı ve sitenin dokunmatik ekranla kullanımı daha kolay hâle getirildi.

Eğer YouTube masaüstü sitesine dokunmatik ekranlı bir tablet veya dizüstü bilgisayarla girerseniz, tüm YouTube videolarının küçük resimlerinin altında üç noktalı menü seçeneğini göreceksiniz. Daha önce işaretçiyi video başlığının üstüne götürüp üç noktalı menü simgesinin görünmesini beklemek gerekiyordu. Yani, fare veya izleme dörtgeni olmadan seçenekleri görmek mümkün olmuyordu.

Yeni güncelleme ile birlikte ikon büyüklükleri artırıldı. Oynatıcının üstünde parmağı sürükleyerek tam ekrana geçiş yapma veya küçük oynatma penceresine dönüştürmek de mümkün hâle geliyor.

YouTube izleme geçmişi içinde de düzenlemeler yaptı

Dokunmatik ekranlı cihazlar için daha fazla desteğin sunulmasının yanında, YouTube’un en son güncellemesi “İzleme Geçmişi” için de birtakım iyileştirmeler içeriyor. Bu bölümde belirli bir günde veya tarihte izlediğiniz videolar gösteriliyor, böylelikle video izleme sırası daha düzenli görünüyor. Buna ek olarak, çalma listelerinizi organize etmek için yeni bir yöntem var; “En başa veya alta taşı” seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylelikle videoları sürükleyip bırakmak zorunda kalmazsınız. Aslında çalma listelerini en başa veya alta taşıma özelliği YouTube’un daha eski versiyonlarında bulunuyordu, ancak bir ara kaldırılmıştı.

İLGİLİ HABERLER