Teknoloji

YouTube masaüstü web sitesinde resim içinde resim modunu test ediyor

youtube resim içinde resim
Görsel: 9to5Google

YouTube masaüstü web sitesi için resim-içinde-resim özelliğini test etmeye başladı. YouTube’un Android ve iOS uygulamasında uzun zamandır var olan bu özellik sayesinde, çalan bir videoyu ekranın bir köşesinde küçültüp izlemeye devam etmek, aynı sırada başka videolarda gezinmek mümkün oluyor.

Eğer söz konusu özellik sizin hesabınız için de açılmışsa, YouTube’da herhangi bir videoyu oynatabilir ve daha sonra ekranda herhangi bir yere tıklatarak, video kaybolmadan sitede gezinmeye devam edebilirsiniz. Video, ekranın sağ alt köşesinde, sürekli üstte görünür hâlde oynatılmaya devam edecektir. Ses ve görüntü de akmayı sürdürecek. Ayrıca küçük video penceresinde de oynat, duraklat, yeniden oynat, sonraki videoyu göster gibi kontroller yer almaya devam edecek. Altta da video gösterilecek, pencerenin sağ üst köşesindeki küçük ikon yardımıyla da tüm çalma listesine erişilebilecek. 9to5Google sitesi, hesaba eklenen bu test özelliğinin nasıl devre dışı bırakılacağını bilmediklerini söyledi. Küçük pencereden çıkmak için videoyu elle kapatmak gerekiyor.

YouTube’un bu özelliği tüm hesaplara getirip getirmeyeceğini şu an için bilmiyoruz. Belki de bu özellik sadece YouTube Red kullanıcılarına özel olarak da kalabilir. Android ve iOS cihazlarında epey kullanışlı olan bu özellik, YouTube’un yakında açacağı söylenen müzik dinleme servisi de dikkate alındığında, masaüstünde şarkılarda gezinmek için epey yararlı olabilir, kesintisiz müzik keyfini sunabilir.

İLGİLİ HABERLER