Teknoloji

YouTube Kids’te sadece insanların onayladığı videoların gösterimi başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube kidsYouTube’un mevcut YouTube Kids uygulamasının algoritma kullanmayan ve onaylı içerik listesine göre şekillenen bir versiyonunu sunacağına dair haberleri kısa süre önce gündeme gelmişti. Google da bir açıklama yaparak çocuklar için sunduğu YouTube uygulamasında gerçekleştirdiği değişiklikleri resmen duyurdu. Yeni dönemde platformda sadece insanlar tarafından onaylanan videolar gösterilecek.

Bundan böyle, anne ve babalar çocuklarının YouTube üzerinde arama yapmasını engelleyebilecek ya da sadece onaylanmış içerik sonuçlarını görmelerini sağlayabilecek. Böylelikle çocukların algoritmaların gözünden kaçan içeriklerle karşılaşması da engellenmiş olacak.

YouTube’un çocuklara yönelik platformunda onaylanmış içerikleri kişiselleştirmek için de çeşitli seçenekler sunulacak. Ebeveynler bu bölümde YouTube veya Sesame Workshop ve PBS Kids markaların içerikleriyle video koleksiyonları oluşturabilecek. Bu koleksiyonlar farklı kategorilere bölünecek. Hiçbir şey önden seçilmiş olmadığı için tüm kontrol ebeveynlerde olacak. TechCrunch’ta yer alan habere göre, uygulamanın gelecek versiyonlarında ebeveynlere çocukların izleyeceği videolar konusunda daha fazla ve daha detaylı biçimde hak sahibi olma imkanı sağlanacak.

YouTube Kids üzerinde yapılan değişikliklerin temelinde ise son zamanlarda gündeme gelen çeşitli olaylar yer alıyor. Uygulamada çocuklara Dünya’nın aslında düz olduğuna veya aslında Ay’a gidilmediğine dair komplo teorisi videolarının gösterildiğinin anlaşılmasının ardından gelen tepkiler, YouTube’u platformu düzeltmek ve iyileştirmek adına harekete geçmeye itmişti.

İLGİLİ HABERLER